Foto: Per Heimly

Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen i Mosjøen

Imorgen blir det konsert på Gilles. Og bandet til Raknes og Wilhelmsen er bare et instrument, nemlig kontrabass. Men med effektpedaler og looping skal de fylle Gilles med lyden av mer enn det høres ut som fra første beskrivelse.

Artister med sterkt særpreg, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell  måte. Stemmene dere passer fantastisk sammen, og de to har utviklet et intuitivt og lekende samspill. Innrammet av Raknes sin akustisk/elektriske kontrabass-sound blir konsertene vakre, unike, morsomme og spennende, skrives det i pressemeldingen.

Duen har på denne intimkonsert-turnéen med seg en av landets fremste lydteknikere til Mosjøen, David Solheim.

Unikt i seg selv er at kontrabass er det eneste instrumentet på scenen. Men Raknes spiller instrumentet som et orkester i seg selv. Han har en spillestil der han bruker fingerspill-teknikker som gjør at instrumentet fungerer både som en gitar og en bass. I tillegg tar han i bruk elektriske gitar-effekter og looping av både bass og stemmer.

Dette blir en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, - til store lydbilder med fullt rocke-trøkk.

Repertoaret er hovedsakling låter skrevet av Raknes, fra hans fire utgivelser i 
STILLHOUSE-serien, med hovedvekt på de siste platene Chasing The Real Things (2018)  og On The Road (2020), og det norske albumet Due Og Drone. I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan, og Depeche Mode.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.