En av verdens beste bridgespillere, Geir Helgemo, var en av spillerne som bidro til inntektene til Helgeland Juniorbridgeklubb.

Spilte inn over 100.000 til bridgeklubben

Over 350 spillere fra hele verden – noen av dem blant de beste i verden – har vært i aksjon for juniorbridgeklubben.


Lørdag kveld ble Power Drømmemakker Cup arrangert av Helgeland Juniorbridgeklubb (HJBK). Over 100 toppspillere fra hele verden stilte opp og ble solgt på auksjon, i tillegg var det mulig for andre par å melde seg på. 

Totalt innbrakte arrangementet like over 100.000 kroner. Dette er penger som skal brukes til å arrangere juniorcamp på Lovund. Campen skulle opprinnelig arrangeres i mars 2020, men måtte avlyses grunnet korona-pandemien. Nå tar klubben sikte på at det skal la seg gjøre å avvikle arrangementet 10.-12. september i år, og man har økt deltaker antallet fra 80 til 130.  

Avlysningen av campen i 2020 medførte imidlertid et betydelig tap for klubben. I tillegg ble spill-uker på Helgeland som skulle arrangeres i høst også avlyst. Men klubben valgte å gå nye veier for å skaffe inntekter til prosjektet, og ideen om en auksjonsturnering på internett fikk fantastisk respons fra verdens beste bridgespillere.

Turneringen ble vunnet av Rolf Gunnar Eriksen og Geir Helgemo. Helgemo har gjennom flere tiår vært en av verdens aller beste spillere. Eriksen betalte 4.000 kroner for å spille med Helgemo i knappe fire timer. Eriksen kunne etter turneringen fortelle at dette var det mest fantastiske han hadde vært med på som bridgespiller.

– Det er nettopp dette som er ideen bak arrangementet, vi ønsker å gi «vanlige» bridgespillere muligheten til sin livs opplevelse, samtidig får vi finansiert de arrangementene vi drømmer om, sier leder for Helgeland juniorbridgeklubb og primus motor for arrangementet, Kurt Ove Thomassen. 

Det var et utrolig sterkt kobbel av spillere som stilte opp for å hjelpe prosjektet til HJBK, med spillere fra New Zealand, Australia, USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Tsjekkia, Nederland, Italia, Polen, Færøyene, Island, Danmark, Sveige og Norge.

– Prosjektet på Helgeland er etter hvert blitt kjent over store deler av verden, og vi mottar stadig positive tilbakemeldinger på det vi gjør i vart rekrutteringsarbeid. I forbindelse med turneringa opplevde vi at enkelte ville bidra med høyere beløp enn det de hadde fått tilslaget på under auksjonen, sier Thomassen.

I forbindelse med pandemien har HJBK utnyttet muligheten til å tjene penger ved å tilby flere turneringer på internett.

– Gjennom sommeren har vi arrangert sommerbridge, og fra september og ut året har vi arrangert «Norsk BBO-Cup». Vi fortsetter i 2021 med «Norsk BBO-Cup 2». Totalt har i overkant av 400 spillere deltatt på disse arrangementene. At klubben er i vinden kan man se av besøket på hjemmesidene. I desember var disse besøkt av over 4400 unike besøkende, sier Thomassen.

– Klubben har ikke hatt normal drift i løpet av pandemien, men jobber nå med å ta i bruk en ny nettbasert løsning som er egnet for opplæring. Realbridge, som denne løsningen heter, vil være den løsningen vi har savnet i 2020, og som gir oss en opplæringssituasjon så nært ordinær drift som mulig, sier Thomassen.

Helgeland Junirbridgeklubb

  • Bridgeklubb for barn og ungdom på Helgeland, stiftet i 2018
  • Har 8 avdelinger over hele Helgeland, jobber for å starte avdelinger i alle kommunene i regionen.
  • Har 117 medlemmer, og er Europas største juniorbridgeklubb. Jobber aktivt med rekruttering
  • Har som målsetning å være samlende for Helgeland som en helhetlig region.
  • Arbeidsmetodene i klubben og oppnådde resultater vekker oppsikt i hele bridgeverdenen
-----------

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.