Illustrasjonsfoto: Human-Etisk Forbund

Spent før årets påmeldingsstart for Humanistisk konfirmasjon

Skrevet av Kjærstin Berntzen
07.06.2021 17:00 - OPPDATERT 07.06.2021 19:34

26 ungdommer valgte Humanistisk konfirmasjon i Indre Helgeland i år. Jan Inge Danielsen, leder i Human-Etisk Forbund Indre Helgeland, er spent på årets påmelding etter et annerledes år for mange.

– Pandemien har naturligvis også påvirket konfirmasjonene våre, men på grunn av positive og løsningsorienterte frivillige, konfirmanter og foresatte får vi heldigvis gjennomført både kurs og seremonier på en så god måte som mulig. Nå gleder vi oss til neste års konfirmasjoner, som forhåpentligvis blir under mer normale omstendigheter, Jan Inge Danielsen, leder i Human-Etisk Forbund Indre Helgeland.

Konfirmasjonspåmeldingen for 2022 starter nemlig 8. juni.

En mulighet til å utforske hva man står for 

Humanistisk konfirmasjon er en mulighet for unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem. Det gjør de gjennom et kurs over 8 uker, som blant annet tar opp temaene humanisme, identitet og kritisk tenkning. Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni der familie og venner er gjester. 

– Det er de foresatte som må melde på sin konfirmant, og her i Indre Helgeland åpner påmeldingen 8. juni, forteller Danielsen. Påmeldingen startet allerede 2.juni for medlemmer i Human-Etisk Forbund. 

For alle, uansett livssyn

– Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Man behøver ikke være medlem av Human-Etisk Forbund for å delta på Humanistisk konfirmasjon, presiserer Danielsen.  

Etiske dilemma og tankeeksperiment 

På konfirmasjonskurset deltar konfirmantene i øvelser hvor de utfordres til å ta stilling til etiske dilemmaer. Er alle mennesker like mye verdt? Hvordan kan vi vite hva som er rett og galt? Dette er spørsmål som sjeldent snakkes om i det daglige eller på skolen, og som de får mulighet til å undersøke og utforske. 

[annonse]
– Kursene ledes av engasjerte frivillige kursledere, som har fått god opplæring. Mange kursledere i Human-Etisk Forbund er kursledere for våre konfirmanter år etter år, sier Danielsen. 

Kort oppsummert: 

  • Humanistisk konfirmasjon består av 8 kurskvelder, og avsluttes med en høytidelig seremoni. 
  • Seremonien i Mosjøen er 7. mai 2022.
  • Påmeldingen åpner 2. juni for medlemmer i Human-Etisk Forbund, og 8. juni for alle 
  • Les mer på https://human.no/regionlag/nordland/konfirmasjon/.
  • Kontaktperson: Jan Inge Danielsen, leder i Human-Etisk Forbund Indre Helgeland – tlf. 94 82 88 05 
 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.