Pressefoto: Frode Fjellheim

Snart er det duket for en helt makeløs konsert i Mosjøen

– Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger.


Kraftfull joik møter groovy storband! Quintus/Transjoik står for den ene halvdelen av konserten, mens Starlight Big Band står for den andre, skrives det i en pressemelding.

Starlight Big Band

Starlight big band kommer til Mosjøen med rykende ferske innspillinger i kofferten, og tar publikum med på en god, gammel plateslipp-konsert! Konserten vil bestå av komposisjoner og arrangementer av Oda Kristine Øygard Steinkopf (bass), Ingrid Steinkopf (Piano), Mona Krogstad (tenorsaksofon), Jenny Frøysa (barytonsaksofon) og Amalie Dahl (altsaksofon).

(Forts.)

Pressefoto: Starlight Big Band

Starlight big band er et relativt nytt tilskudd til den profesjonelle jazzscenen i Trondheim og omegn. Bandet ble opprettet som et prosjektband i forbindelse med det årlige Vinterjazz i regi av Dokkhuset Scene i januar 2019, men har deretter fortsatt driften på prosjektbasis. Fra debutkonserten i 2019 har Starlight Big Band rukket å gjøre prosjekter med blant annet Shannon Mowday, hatt gjester som Kirsti Huke, Malin Dahl Ødegård, Elisabeth Lid Trøen og Isabelle Eberdean Bjørneraas, spilt på Jazzfest med Ingrid Øygard Steinkopf sin musikk og spilt inn plate! Den nye platen med musikk skrevet av bandets medlemmer får du høre på konserten på Kulturhuset den 14. oktober som en del av Starlight sin releaseturné.

Quintus/Transjoik

Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger. (...) Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning, -slik beskriver Jazznytt stemninga etter en Transjoik-konsert.

Det blir ikke dårligere av at Transjoik nå har med seg fylkesmusikerne i Quintus på laget. Quintus har i mange år samarbeidet med Frode Fjellheim, og har utviklet en helt egen joikekvalitet i spillet sitt.

Fylkesmusikerne i Quintus startet som et profesjonelt band i 1994. Quintus utvider stadig sine musikalske horisonter. Ved å samarbeide med ulike kunstnere som representerer forskjellige musikalske stiler, fortsetter Quintus å engasjere seg og utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter.

– Og enten du kaller det ambient electronica, tchno, trance, joik eller world music, blir du ei mektig opplevelse rikere. (Forts.)

Torsdag 14. oktober kl 19:30 braker det løs i Mosjøen Kulturhus!

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.