Foto: Shutterstock

Smittepila peker feil vei

Skrevet av Roger Marthinsen, Kristian Rødvand
15.04.2021 11:07 - OPPDATERT 15.04.2021 11:18

For første gang på en god stund er det en stigende smittetrend i Nordland igjen.

Tirsdag ble det registrert 10 nye covid-19-tilfeller i Nordland, i går ble det bekreftet 11 nye tilfeller, viser tall fra MSIS.

Dette har ført til at VGs daglige korona-analyse viser en stigende smittetrend i Nordland, for første gang på lenge. For etter nesten syv uker uten et eneste smittetilfelle i Rana, ti uker uten tilfeller i Vefsn og synkende smittetall i Bodø, hadde Nordland gått fra stigende via flat til synkende smittetrend.   

 VGs smittebarometer viser nå stigende trend i Nordland.

At pila nå peker oppover igjen skyldes i hovedsak korona-utbruddet i Brønnøy, der det per i går ettermiddag var 39 bekreftet smittede, fra søndag kveld og frem til i går. Kommunen venter på 520 prøvesvar, så dette smitteantallet kan stige.
Alle smittetilfellene er så langt relatert til en byggeplass ved Brønnøysundregisteret. 

Men i tillegg til i Brønnøysund, ble det i går bekreftet nye smittetilfeller i Bodø (1), Hadsel (1) og Vefsn (2). 

I Vefsn er det påvist totalt 22 positive tilfeller i Vefsn siden pandemien startet. Siste bekreftede tilfelle ble bekreftet onsdag 14.02.21. Det dreier seg om positiv test hos en av nærkontaktene til den første som ble påvist smittet  mandag 12.04.21.

- Vedkommende var allerede i karantene, men er nå overført til hjemmeisolasjon.  Smittesporing er utført og vi har kontroll på de ekstra nærkontaktene til denne nye smittede, sier smittevernlege Øyvind Rømo i en pressemelding.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.