Slik blir Storviks nybygg på Baustein

Skrevet av Roger Marthinsen
27.11.2019 14:39 - OPPDATERT 27.11.2019 19:32

Skal bygge industribygg på over 800 kvadratmeter, og starter jakten på ansatte rett over nyttår. – En stor dag for Storvik og de ansatte, sier Jan Sandbukt.

Beslutningen om at Storvik ønsker en sterk tilstedeværelse på Helgeland, med en fast lokasjon i Mosjøen, ble fattet tidligere i år. Nå har Storvik signert kontrakt for oppføring av nytt industribygg på Baustein Næringsområde. Bygget skal overleveres innen utgangen av juni 2020. 

– Dette er en stor dag for Storvik og de ansatte, sier leder i Mosjøen, Jan Sandbukt, i en pressemelding.

Sandbukt gleder seg over de mulighetene et eget industribygg i nærheten av Alcoa med omegn vil gi.

– Vi får en grunnflate på 45 x 18 meter, noe som vil gi oss de nødvendige fasiliteter for å håndtere dagens kontrakter, samtidig som vi har god plass til flere oppdrag. Storvik ønsker å takke både egne ansatte, og øvrige kunder for tålmodighet og velvilje i en krevende oppstartsfase. Vi gleder oss til bygget er på plass og vi kan fokusere på vekst og utvikling i regionen, understreker Sandbukt, som betegner Helgeland som et spennende område med mange muligheter for en bedrift som Storvik.

– Vi har utført oppdrag rettet mot Alcoa siden 1970-tallet. Vi ser også mange andre muligheter i Helgelandsregionen. Etablering lokalt er viktig for både oss og kundene, og gir oss bedre muligheter til å ligge tett på og samarbeide med kundene om forbedringer og løsninger.

– Storvik er en ledende mekanisk teknologibedrift til den globale aluminiumsindustrien. Som en del av vår etablering i Mosjøen ser vi for oss å styrke og utvikle samarbeidet med Alcoa, eksempelvis gjennom å utvikle maskiner og automatiserte prosesser. Storvik er allerede godt i gang med dette og har utviklet en automatisert løsning for reparasjon av anodeåk, sier Jan Sandbukt. 

Storvik starter nå arbeidet med å etablere et kompetansemiljø for prosessindustrien i Helgelandsregionen. Det betyr også nye arbeidsplasser og at personell må rekrutteres.

– På kort og lang sikt vil vi ha behov for mekaniske operatører innen CNC, plate/sveis og industrimekanikere. Samtidig ønsker vi å styrke oss med eget personell innen mekaniske-, elektro- og automasjonsfag, sier Jan Sandbukt,, som forteller at rekrutteringsprosessen vil starte like over nyttår.

Les også:

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.