Sonja Alice Steen leder sitt siste fylkesting, under samlingen i Mo i Rana i neste uke.

Slår snart klubba i bordet for siste gang

Skrevet av Roger Marthinsen
13.06.2019 08:58

Sonja Alice Steen avslutter fylkesordfører-karrieren under fylkestingets samling på Mo.

Neste uke arrangeres det siste fylkestingsmøtet i denne valgperioden, og det siste med Sonja Alice Steen som møteleder. Når hun slår klubba i bordet for siste gang, er det med blandede følelser.

Sonja Steen har vært i Nordland fylkesting siden 1999. Hun har vært leder av utdanningskomiteen, gruppeleder, fylkesråd og fylkesvaraordfører. Og altså fylkesordfører de to siste periodene.

– Jeg har litt blandede følelser. Det skal bli godt å få disponere tiden min mer selv, men det er også vemodig. Jeg er glad og stolt over å ha fått lede fylkestinget i mitt kjære Nordland gjennom to valgperioder, sier hun.

– Det har vært ei flott tid. Hvis jeg skal trekke fram tre saker som jeg er spesielt glad og stolt over at vi lykkes med, så vil jeg først nevne satsinga på store, tunge veiprosjekter som Saltenpakken, Helgelandsparken og Hålogalandsbrua. Dernest at vi har fått realisert en rekke nye og moderne skolebygg i hele Nordland. Jeg synes også det er flott at vi har klart å få flere skulpturer inn i kunstprosjektet Skulturlandskap Nordland, sier Steen.

Selv om hun nå overlater ordførerklubba til en annen, vil hun ikke bli borte fra fylkestinget. Hun vil nemlig fortsette en periode som vanlig representant.

Når det gjelder fylkestinget på Mo 17.-19. juni, så mener Sonja Steen at det inneholder mange «tunge» og viktige saker for Nordland. Dette gjelder blant annet sakene om «Ny modell for fastsetting av tilbudsstruktur i videregående opplæring i Nordland», sak om en felles Nordnorsk mineralstrategi, opprettelse av lærlingeråd i Nordland og høringen om ny studiestedsstruktur for Nord universitet.

– Utdanning vil alltid være særlig viktig for fylkestinget. Det er gjennom utdanningene våre vi former framtidas Nordland, sier fylkesordfører Steen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.