Løsnet skudd og la ut spikermatte for å stanse farlig mann

Skrevet av Kristian Rødvand
07.09.2020 13:12 - OPPDATERT 07.09.2020 17:01

Forsøkte å kjøre ned politi og helsepersonell i Sandnessjøen i natt. En politimann og flere kjøretøy skadet

Politiet måtte natt til i dag løsne skudd mot bildekkene på et kjøretøy, for å stanse en person som ble vurdert å utgjøre en fare for andre og seg selv. Hendelsen fant sted i Sandnessjøen natt til mandag, i forbindelse med at politiet bisto helsepersonell under et oppdrag der. En politibetjent ble skadet.

Dette skriver Nordland Politidistrikt i en pressemelding i dag.

– En mann var i dårlig forfatning og utgjorde en fare for seg selv- og etter hvert for andre. Han befant seg i et kjøretøy og forsøkte å kjøre ned både helsepersonell og politi. En politibetjent ble skadet i en arm og to kjøretøy fikk skader. For å få kontroll på vedkommende ble det lagt ut spikermatte og det ble løsnet skudd mot bildekkene på kjøretøyet.  Etter at politiet fikk kontroll på mannen ble han ivaretatt av helsepersonell, sier  jourhavende jurist Martin Arneng Varsi, Nordland politidistrikt.

–For påkjørsel av tjenesteperson og kjøretøy er det opprettet sak, som etterforskes  ved geografisk driftsenhet Rana, Nordland politidistrikt. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet i forbindelse med at politiet har løsnet skudd.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.