Skolevalget i Vefsn: Arbeiderpartiet topper med Senterpartiet i hælene!

I Vefsn er det Arbeiderpartiet som stikker av med seieren, et knapt hode foran Senterpartiet med bare 10 stemmer i forskjell. AP endte med 25,7% av stemmene, og SP med 23,6%.

På en tredjeplass, nesten halvveis ned på resultatlisten, kommer Fremskrittspartiet (15,5%) og Sosialistisk Venstreparti like bak (14%).

Det som utmerker seg er at Senterpartiet har falt mye i forhold til tidligere skolevalg i årene tilbake. Siden skolevalget ble innført i Norge har SP ligget jevnt over med mellom 30% og 60% av stemmene, mens i de siste årene har partiet falt like langt ned som de var i 2003. Arbeiderpartiet har altså gjort et "comeback" i år og plasserer seg øverst. Siden 2013 har AP hatt en jevn stigning ved skolevalgene i Vefsn.

Siden 1989 har det blitt avholdt skolevalg i Norge. Skolevalgene har spilt en sentral rolle i arbeidet på skolene, og det er selvfølgelig en viktig del av valgkampen til ungdomspolitikken. Formålet med skolevalget er også å være et undervisningsmiddel i arbeidet med å øke den politiske kompetansen og interessen blant de unge. 

I år hadde Vefsn en deltagerprosent på 78.9%, mot året med høyest deltagelse på 90.0% tilbake i 1995.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.