Roger Skatland overtar som konsernsjef mens eier Wiggo Dalmo går over i rollen som arbeidende styreleder i Momek Group.

Skatland ny konsernsjef i Momek Group

Skrevet av Roger Marthinsen
07.02.2020 09:50

Eier Wiggo Dalmo går over i rollen som arbeidende styreleder i selskapet han har bygget opp gjennom 22 år.

Roger Skatland er ansatt som konsernsjef i Momek Group, og overtar med det stafettpinnen etter Wiggo Dalmo, som har etablert og drevet Momek-selskapet siden det som var en sped begynnelse i 1997. 

Roger Skatland har jobbet i Momek i 16 år, og vært en sentral medspiller for Wiggo Dalmo, i utviklingen av selskapet. De siste tre årene har Skatland innehatt stillingen som driftsdirektør, med ansvar for alle markeds- og driftsrelaterte prosesser i gruppen. Siden tilbakekjøpet av Momek i april 2019 har Skatland vært ansatt som daglig leder i Momek AS. Nå overtar han også hovedansvaret som konsernsjef.

– Vi ønsker først og fremst en avklaring på roller og ansvar, og en mulighet til å rendyrke vårt fokus. Jeg går nå inn som styreleder og vil gjennom en aktiv styrelederrolle fortsatt jobbe med utviklingen av Momek Group, men det administrative ansvaret overlater jeg nå til Roger. Vi kommer begge til å ha kontor i Momeks administrasjonsbygg, og kommer også videre til å jobbe tett sammen, sier eier og avtroppende konsernsjef Wiggo Dalmo i en pressemelding.

– Selv om denne avklaringen på mange måter bare er en formalitet, representerer det også en milepæl i Momeks historie. Vi er i en brytningsfase. Momek har de senere år utviklet seg både kompetansemessig, teknologisk og geografisk. Behovene for videre utvikling og forventningene i disse markedene vil stille andre krav til oss som selskap i framtiden, og dermed også ledelsen av selskapet. Vi synes derfor dette er et godt og naturlig tidspunkt å gjøre denne endringen på, sier Dalmo.

Påtroppende konsernsjef Roger Skatland sier at man i Momek ser lyst på framtiden, selv om man vet at det også i fremtiden vil bli mange tøffe tak.

– Men har mye godt å bygge videre på, og gleder oss til fortsettelsen. Momek har også i framtiden mål om å være verdens beste arbeidsplass, med fokus på våre ansatte, og å være en god partner og problemløser for våre kunder. For det er fortsatt visjonen og målet i selskapet: «Å bygge gode arbeidsplasser gjennom store utfordringer, og kundeverdi gjennom glitrende leveranser!», sier Roger Skatland.

– For andre kan dette høres pompøst og kunstig ut, men for oss er dette selve kjernen i det vi holder på med, og viktigere enn noen gang, sier Skatland.

----------
Momek Group

  • Selskap som ble grunnlagt av Wiggo Dalmo, med oppstart i 1997. Er i dag et industrikonsern som i 2020 regner med å omsette for ca. NOK 700 Mill. og har 450 ansatte.
  • Gruppen har utviklet seg fra å være en lokal serviceleverandør i Mo i Rana, til et internasjonalt konsern med selskaper i Norge, Sverige, Finland og Tyskland, og produkter og tjenester som nå lanseres worldwide.
  • Momek Group leverer en bred portefølje av produkter og tjenester til både landbasert- og offshorebasert industri, samt innenfor bygge- og anleggsbransjen. 
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.