Styremøtet i Helgelandssykehuset vil både bli streamet og vist på storskjerm på Meyergården. Foto: Silje-Tamara Rojas

Skal sende sykehus-avgjørelse på storskjerm

Skrevet av Roger Marthinsen
25.11.2019 15:29 - OPPDATERT 25.11.2019 19:30

Styremøtet der Hsyk2025 skal behandles, er lagt til Meyergården Spektrum.

Det kommende styremøtet i Helgelandssykehuset HF den 28. november, der saken om Helgelandssykehuset 2025 skal behandles, vil bli streamet, både på sykehusets egne sider, og også her på Vefsn No.

De som ønsker å følge styrebehandlingen kan dermed gjøre det enten på PC, mobil eller nettbrett der de er. 

Ettersom Helgelandssykehuset tar høyde for ekstra stor interesse for dette møtet, legger man også opp til at møtet skal vises på storskjerm inne på Meyergården på Mo, der styremøtet finner sted.

– Det er begrenset med plass i salen der styret skal ha sitt møte. Disse plassene er forbeholdt representanter fra de 18 kommunene på Helgeland, tillitsvalgte og ansatte i Helgelandssykehuset og media, forteller Tore Bratt, kommunikasjonssjef i Helgelandssykehuset.

– Helgelandssykehuset vet ikke på forhånd hvor stor interessen for å være til stede under styrebehandlingen vil bli, men vi har tatt høyde for at det kan komme flere enn det er plass til i salen der styremøtet finner sted. Derfor har vi etablert et tilbud i en tilstøtende sal, slik at ingen skal risikere å bli stående på gangen. I den tilstøtende salen vil styremøtet ble streamet på storskjerm, sier Bratt.
– Bakgrunnen for at det gjøres slik er et ønske om å sikre styret gode arbeidsforhold, sier Tore Bratt.

Styremøtet finner sted i Spektrum på Meyergården, som for anledningen vil bli delt i to saler; en del der styremøtet skal gjennomføres, en annen del der møtet kan følges på storskjerm. 

I forrige uken la sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir frem sin innstilling til saken "Helgelandssykehuset 2025 - Anbefaling om struktur og lokalisering". Her anbefaler direktøren en to-sykehusmodell på Helgeland, med et stort sykehus på Mo og et mindre sykehus i Sandnessjøen, samt DMS i Brønnøysund og Mosjøen. 

Styremøtet starter klokken 08:30 torsdag, og kan også følges direkte her på Vefsn No. 

Saksliste:

  • Godkjenning av innkalling og saksliste
  • Godkjenning av styreprotokoll fra styremøte 30.10.2019
  • Virksomhetsrapport okt 2019
  • Helgelandssykehuset 2025 - Anbefaling om struktur og lokalisering
  • Styresak 116 Referatsaker til styret
[annonse]
-----

Les også:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.