En av flere bomstasjoner i og rundt Vefsn, som politikerne nå skal få en sak til kommunestyret på. Foto: Pål Leknes Hanssen Foto: Pål Leknes Hanssen

Skal behandle forslag om å fjerne bommene i Vefsn

Skrevet av Pål Leknes Hanssen
24.06.2019 20:36

– Kan bli en lang og komplisert prosess, sier ordfører Jann Arne Løvdahl.

I flere av landets kommuner har de folkevalgte satt ned foten mot både nye og eksisterende bomstasjoner. Nå skal også muligheten for å fjerne bomstasjonene behandles av politikerne i Vefsn.

– Jeg har registrert at regjeringen fjernet en stasjon til 60 millioner i Salten med et pennestrøk. Men jeg spår uansett at dette kan bli en lang og komplisert prosess, sier Jann Arne Løvdahl.

Det var i siste formannskapsmøte at Kine Mosheim-Lysfjord tok opp følgende sak:

– VTP ber formannskap og kommunestyret stemme over om at Vefsn kommune skal sende en søknad til departementet om at bomstasjonene i Vefsn kommune avvikles. Administrasjonen må forme søknaden slik at den tar hensyn til hvordan innkrevingen, organisatorisk og selskapsrettslig er innrettet.

Formannskapet vedtok følgende:

Formannskapet ba rådmannen lage en sak for å søke om å få fjerne bomstasjonene i Vefsn. Saken fremmes til kommunestyret i august.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.