– Sett strøm på Mosjøen lufthavn!

– Jeg er stor tilhenger av å forsøke å forbedre seg selv – fremfor å fokusere for mye på naboen, skriver Malin Lynghaug Johansen (H) i dette innlegget.

Men etter utspillene i media de siste dagene må følgende presiseres:

Flyplassen på Hauan har stått i NTP siden 2017. Så ifølge denne planen skal den bygges. Det er ikke innvilget flere penger til flyplassen og det er fortsatt et vilkår at Rana og privat næringsliv skal bidra med 600 millioner kroner. At Norges statsminister uttaler at flyplassen skal bygges inneholder derfor ingen nyheter. Stortingsvedtaket om at Mosjøen lufthavn IKKE skal nedlegges er også fortsatt gjeldende. 

Men tilbake til oss i Vefsn 

Widerøe har som mål å fly grønne EL-fly innen 2025. Det er spådd at de første flyene vil være små fly tilrettelagt for korte distanser. Her i Vefsn har vi alle forutsetninger for å være med på strømeventyret. Nordland Fylkeskommune har allerede oppfordret departementet om å vurdere strekningen Trondheim – Helgeland- Bodø. 

Det er ingen tvil om at grønn teknologi er fremtiden. Det er nå vår jobb å opprettholde trykket og vise at vi er klare for å være med på reisen. Å tilpasse flyplassen vår til EL-fly vil ikke bare hjelpe miljøet men også gi flyplassen ny aktualitet og et bedre tilbud.  

Vi i Høyre er klare på at vi må tørre å tenke nytt og rette blikket opp og frem for å få Vefsn et steg videre. 

Vi tror på Vefsn

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.