Foto: Jens wiken

Senterpartiets liste til fylkestinget er klar

Senterpartilagene på Helgeland er veldig godt fornøyd med jobben komitéen har gjort, og trekker frem gode og allsidige lokale kandidater.


Nominasjonsmøtet til Nordland Senterparti har i helga vedtatt sin liste til fylkestingsvalget høsten 2023, og nominasjonskomitéens innstilling fikk støtte på alle 51 plasser.

Kim og Kari Anne på topp 5

Kim André Haugan Schei fra Hattfjelldal står på fjerdeplass, og er svært motivert til å fortsette arbeidet for et trygt og attraktivt nordlandssamfunn.

– Jeg har vært frikjøpt som nestleder i fylkestingsgruppa i inneværende periode, og jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg er vist. Jeg har fått mye kunnskap om hele det langstrakte fylket vårt i denne perioden, blant annet som leder av næringskomitéen. Jeg ser virkelig frem til å kunne bidra på heltid i en ny periode, for å jobbe for stabilitet i ei utfordrende tid, sier Haugan Schei. 

Kari Anne Bøkestad Andreassen er fylkesordfører i dag, men er selv veldig fornøyd med nå å stå på femteplass.

– Jeg har gitt tilbakemelding til nominasjonskomitéen om at jeg ikke ønsket å stå høyere på lista, da jeg grunnet andre forpliktelser ikke har anledning til å være heltidspolitiker i kommende periode. Jeg ser frem til å kunne møte som vanlig fylkespolitiker, og for å kjempe for de mange sakene og områdene som engasjerer meg og som er viktige for hele samfunnet vårt, sier Bøkestad Andreassen.

Mange helgelendinger blant de tjue øverste

Iren Beathe Teigen fra Lurøy står på 7. plass, Kurt-Are Einmo fra Nesna står på 11. plass, Roar Seljevoll fra Vefsn står som nummer 15 og Hilde Lillerødvann fra Rana og Peter Talseth fra Alstahaug står på henholdsvis 19. og 20. plass. Det er også helgelendinger videre nedover lista, og både Træna, Vega, Grane, Dønna, Leirfjord, Brønnøy og Sømna har kandidater inne.

- Jeg er svært glad for sjuendeplassen, og jeg gleder meg til å ta fatt på en ny periode på fylkestinget, sier Iren Beathe Teigen. – Jeg er engasjert og motivert, og jeg har sett hvordan et stort Senterparti har vært avgjørende i viktige saker de siste fire årene, og jeg vil fortsette å stå på for gode tjenester nært folk, sier Teigen.

Sterk ledertrio

Svein Øien Eggesvik fra Gildeskål, nåværende nestleder i fylkesrådet, ble valgt som Senterpartiets førstekandidat. Aina Nilsen, nåværende ordfører i Hadsel kommune, står på andreplass, mens Anette Åbodsvik Bang fra Meløy står på tredjeplass – hun er Senterungdommens kandidat. 

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg som Senterungdommens kandidat havner på tredjeplass, og jeg tror at jeg som 22-åring kanskje kan bidra med et nyttig perspektiv på politikken i Nordland fremover, sier Åbodsvik Bang. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.