Illustrasjonsbilde

Seks hundre vefsninger vaksinert

Skrevet av Tom Duesund
14.02.2021 07:23

Den sjette runden med vaksinering er gjennomført denne uka. Over to hundre er ferdigvaksinert og nesten fire hundre har fått første dose.

- Det er til sammen satt 913 doser.  215 personer har fått 2 doser og 483 personer har fått 1 dose. 20 % av dosene har gått til helsepersonell i henhold til prioriteringsliste fra FHI, melder smittevernlege Øyvind Rømo.

Han bekrefter også at det per i dag ikke er noen registrerte tilfeller av smittede av koronaviruset eller syke på grunn av Covid-19 i Vefsn.

- Ingen personer er i isolasjon, og ingen er i karantene, sier Rømo.

Så langt er det gjennomført 7419 tester i Mosjøen og til sammen 17 har testet positivt for viruset.

- Vi ønsker fremdeles at alle som får symptomer på akutt luftveisinfeksjon eller får svekkelse av smak- og/eller luktesans tar kontakt med Koronasenteret for å bli testet.

De er spesielt interessert i å teste alle som har vært på besøk i kommuner med utbrudd av mutert virus selv om de ikke har symptomer.

- Disse ønsker vi å teste både ved hjemkomst og på dag 7 etter hjemkomst. Vi har god kapasitet slik at også andre  personer som ønsker å bli testet uten at de har noen konkret mistanke om at de er blitt smittet kan kontakte oss for testing, sier smittevernlegen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.