Idrettsglede og samhold. De er en herlig gjeng! Foto: Kjærstin Berntzen

Se bildene fra elevenes løp for veldedighet:
– Med dansemoves fra både Tik Tok og Fortnite

Elevene løper for en veldig god sak, men trenger flere sponsorer.

– I fjor var første gang vi arrangerte dette løpet, og da samlet vi inn 48.000 kroner totalt, forteller Mette Haustreis, rektor ved Vefsn Folkehøgskole Toppen.

Pengene går til TV-aksjonen, som i år går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap.

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN

– Vi har 16 avdelinger, og hver av disse stiller med en løper hver, som løper så mange runder på banen som de klarer innen en time. Deretter gir avdelingens sponsor 100 kroner per runde. I tillegg kan bedrifter eller venner og familie av elevene sponse aksjonen med engangsbeløp på Spleisen som avsluttes i november, forteller hun.

– Elevene fra streaminglinja lager film fra arrangementet, hvor sponsorene vil bli nevnt, forteller rektor Mette. Foto: Kjærstin Berntzen

– Det er elevene selv som ringer rundt til potensielle sponsorer, og i år har de hittil fått tak i tre stykker; Comfort, Spar og Helgeland Kraft. Så vi er fortsatt på jakt etter mange fler sponsorer!

Løperne slet seg ut på banen i dag, men selv om melkesyren tok en stor plass i dag, var folkefesten de skapte sammen med tilskuerne enda større. For et liv, og for en stemning det var på friidrettsbanen på Kippermoen i dag! Heiarop, bannere og plakater, et utall high fives og musikk fra speakeren i hytta gjorde at man glemte regnværet og kulden.

Lærer Alf Marius Valan var speaker og DJ. Han motiverte løperne og kom med flere gullkorn i løpet av formiddagen.

– Dere viser jo frem dansemoves fra både Tik Tok og Fortnite, kommenterer han over høyttaleranlegget etter at noen av løperne hadde danset noen meter bortover banen. (Forts.)

[annonse]
Alle løperne var fantastiske, men Frida Hatlen utmerket seg i dag. Foto: Kjærstin Berntzen

Innsatsen til hver eneste løper var fantastisk, men en løper utmerket seg. Hun hadde et fokus man vanligvis ser hos erfarne langdistanseløpere, og lå tidlig an til å knuse den tidligere rekorden i antall runder. Frida Hatlen heter hun, og hun imponerte ekstra i dag!

Totalt ble det løpt totalt 404 runder, så hvis alle får sponset rundene sine, har Toppen dermed samlet inn 40.400 kroner på friidrettsbanen.

SE BILDESERIE HER:

Bildeserie
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.