Illustrasjonsfoto: Terje Rakke - Nordic Life/Helgeland Reiseliv

Samarbeider om å vise frem hva Helgeland har å by på

Prosjektet Heile Helgeland skal bidra til å styrke rekrutteringen til regionen. Den forventede utviklingen på Helgeland vil skape enda flere arbeidsplasser i verdensklasse, skriver Kunnskapsparken Helgeland (KPH) i en pressemelding.


Sammen med Heile Helgeland reiser Alcoa Mosjøen, Celsa Armeringsstål, Helgeland Kraft, Sparebank 1 Helgeland, Mosjøen og Omegn Næringsselskap, traineeprogrammet Kandidat Helgeland og Kunnskapsparken Helgeland.  

For å holde kontakten med utflytta helgelendinger og komme i kontakt med potensielle nye tilflyttere arrangerer derfor Heile Helgeland i høst det de har valgt å kalle for Helgelandstreff.

De har allerede vært i Trondheim, og torsdag 27. oktober står Tromsø for tur. Her håper de å møte mange som er nysgjerrige på regionen og arbeidsmarkedet de har.

– Kunnskapsparken Helgeland har over mange år deltatt på karrieredager og lagt til rette for møteplasser for studenter og næringslivet på Helgeland. Vi erfarer at det har en stor verdi når flere aktører går sammen om å vise frem mangfoldet av muligheter som finnes i vår region, sier prosjektleder, Caroline Moen Eide

Savner du noen som bor i Tromsø?

Helgelandstreffet er åpent for alle, både studenter, nyutdannede, eller de som rett og slett bare er nysgjerrig på karrieremulighetene på Helgeland. Det finnes mange spennende jobb- og karrieremuligheter på Helgeland, men veldig mange kjenner ikke til disse.

– Vi ønsker å nå ut til så mange som mulig og håper at de som kjenner noen i Tromsø med hjemlengsel, tipser de om å delta. Helgelandstreffet er en unik mulighet til å knytte kontakt og bli kjent med mulighetene som finnes i regionen, skriver KPH.

– Når vi møter studenter rundt omkring i landet blir de ofte positivt overrasket over alle de spennende jobb- og karrieremulighetene som finnes. For å tiltrekke flere er det viktig å synliggjøre at det er mange større satsinger og etableringer på gang – og at Helgeland har et variert arbeidsliv som er i vekst, sier Moen

 

Heile Helgeland

Kunnskapsparken Helgeland ivaretar prosjektledelsen for omdømmeprosjektet Heile Helgeland. Heile Helgeland samarbeider med mange aktører fra ulike bransjer for å synliggjøre muligheter som finnes i vår region. Prosjektet skal gjennom en digital satsing og tilrettelegging av møteplasser bidra til stolthet og trivsel for de som kommer herfra – og til de som flytter hit. Det skal også gjøre det enklere for nye helgelendinger å orientere seg om arbeids- og karrieremuligheter. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.