Nå finner du rutene for Boreals hurtigbåter på Reis. Her Steinar Johan Mathisen, daglig leder Boreal sjø, og samferdselssjef i Nordland fylkeskommune Odd Steinar Åfar Viseth, foran hurtigbåten Jernøy. Foto: Thor-Wiggo Skille

– Ryk og reis vil sikkert bli brukt noen ganger

Skrevet av Roger Marthinsen
07.11.2019 15:52 - OPPDATERT 08.11.2019 06:01

Ruteopplysningen for Nordland skifter navn.

Skal du reise kollektivt i Nordland, finner du nå reiseinformasjon og rutesøk på reisnordland.no.

– Vi endrer navn for å bevege oss videre fra et navn knyttet mot et telefonnummer som ikke er i bruk lenger, for å kunne kommunisere godt på de digitale flatene, og bli funnet lett i nettsøk, forklarer samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth.

Samferdselssjefen regner med at det nye navnet Reis antakelig også vil bli brukt for utløp av frustrasjon når en hurtigbåt noen ganger er innstilt på grunn av dårlig vær.

-Reis til …, eller ryk og reis vil sikkert bli brukt noen ganger. Vi mener imidlertid at navnet egner seg godt for å beskrive tjenesten vi faktisk tilbyr. Reis kort, reis langt, reis i Nordland. Også oversatt av Google Translate, vil Reis Nordland gi mening, påpeker Viseth.

– Vi må  tilpasse oss, og benytte de midlene vi har best mulig for alle som bor i regionen. Det nye navnet og logoen vår, gjenspeiler det vi jobber med hver eneste dag; å skape et godt og hensiktsmessig kollektivtransporttilbud, sier Viseth.

Slik er den nye logoen for fylkets reiseopplysningstjeneste.

– Over fjell, på kryss av hav og langs alle de små og store veiene. Vi skal ta deg hjem. Ta deg bort. Ta deg videre. Når vi endrer navnet, er det for å lettere kunne vise hva vi er, og hvem vi er her for. Det skal vi gjøre gjennom Reis, som du finner enkelt via app eller på reisnordland.no, sier samferdselssjefen.

Da NSB for en tid endret navn til Vy, skapte dette reaksjoner ettersom navnebyttet også medførte betydelige kostnader. Leder for markedsseksjonen ved samferdselsavdelingen, Siri Vasshaug, beroliger de som måtte tro at fylkeskommunen har kjøpt dyre konsulent-tjenester for å komme på navnebyttet, i tider der den fylkeskommunale økonomien er under press.

– Navnet har vi kommet på selv. Og endringen skjer på digitale flater, uten at det følger ekstra kostnader knyttet til endringen, påpeker Vasshaug.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.