Både Spania og mesteparten av Sverige er "stengt".

Rødt lys for Spania-ferie

Skrevet av Roger Marthinsen
24.07.2020 14:42 - OPPDATERT 25.07.2020 07:02

Regjeringen "lukker" Spania igjen, fra midnatt. Flere regioner i Sverige åpnes, men Nord-Sverige er fortsatt rød sone.

Regjeringen presenterte i dag de nye reiserådene, som skal gjelde for de neste 14 dagene.Og i de nye rådene "lukker" man igjen Spania. Dette innebærer at man må du i ti dagers karantene, dersom man kommer hjem fra Spania etter midnatt i natt.

– Grunnen til er at Spania ikke lenger oppfyller kravene, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad på dagens pressekonferanse.

Spania har vært grønnlistet noen uker, men lukkes altså igjen. Bollestad gjentok flere ganger at det å reise til "grønne land" medfører en risiko, da smittesituasjonen kan endre seg raskt. Dét er nettopp Spania et eksempel på. 

Statsråden understreket videre at dersom man velger å reise til et land eller område som er rødlistet, vil man ikke ha rett til sykepenger når man kommet tilbake og må i karantene. Da har man nemlig handlet mot reiserådene.

Samtidig som man nå rød-lister Spania, åpnes noen flere svenske regioner; Värmland, Örebro, Östergötland og Kalmar. I tillegg er Skåne, Blekinge og Kronoberg grønne fra før. Regionene som mange helgelendinger pleier å reise til, Västerbotten og Norrbotten, er fortsatt på rød-lista og man nå dermed i 10 dagers karantene dersom man velger å dra til eksempelvis Umeå eller handletur til Hemavan.  

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.