– Olje- og energiministeren må gripe inn for å sikre at Stortingets vedtak blir fulgt, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
DEBATT

"Rødt kan bli avgjørende for regjeringsskifte!"

Et sterkt Rødt er garantien mot nok en blåmandag, slik vi opplevde for fire år siden, skriver Gunnvald Lindset, leder i Rødt Vefsn.


VG har regnet på hva som skal til for at Erna Solberg får flertall for sin tredje periode som statsminister. «Det skal faktisk ikke så mye til», sier valgforsker Johannes Bergh. En viktig forutsetning for at dette skal kunne skje er at Rødt faller til 3,9 % og under sperregrensen. Da vil venstresiden bare få mellom 1 og 3 mandater ekstra. Men får Rødt 4 % eller mer, blir det hele 7 til 11 mandater ekstra.

Valget er langt fra avgjort, og uansett hvor i landet folk bor vil en stemme på Rødt være viktig for å sikre et nytt flertall på Stortinget, og en historisk sterk venstreside. Et sterkt Rødt er garantien mot nok en blåmandag, slik vi opplevde for fire år siden.

Et sterkt Rødt vil utgjøre en stor forskjell på Stortinget. Det har mange oppdaget i løpet av de siste fire årene med Bjørnar Moxnes. Men det avhenger altså av at vi kommer over den magiske grensen for å få utjevningsmandater. For oss i Nordland vil vi da være sikret å få inn Geir Jørgensen med Hanne Benedikte Wiig fra Sandnessjøen som første vara. 

Med å stemme Rødt får folk både regjeringsskifte, en sterk politisk kraft for å utjevne sosiale og økonomiske forskjeller, gjennomføre rettferdige miljø- og klimatiltak og styrke distrikts- og arbeidslivspolitikken. Motstanden mot EØS-avtalen med stadig nye EU-direktiver, sosial dumping, arbeidslivskriminalitet og svekket nasjonal suverenitet, vil også bli kraftig styrket. 

Et sterkt Rødt på Stortinget vil også være veldig viktig for å hindre norsk deltakelse i, og støtte til, USAs angrepskriger. Vi vil være en avgjørende kraft for at militære styrker aldri mer skal sendes utenlands uten vedtak i Stortinget i plenum. Vi vil jobbe for å erstatte Nato-medlemskapet med en nordisk forsvarsallianse, og bryte med dagens forsvarspolitikk som gjør oss fullstendig prisgitt USAs stormaktsinteresser.

Tidligere har det vært argumentert mot å stemme Rødt ved stortingsvalget, fordi vi ikke har hatt sjans til å komme over sperregrensen. Da kaster vi bort stemmen, har mange tenkt. Så har folk heller stemt AP, SV eller Sp fordi de vil at stemmeseddelen skal telle.

I år teller en Rødt-stemme «dobbelt opp». Det vil den gjøre i alle kommuner og fylker. Hver eneste stemme teller, ingen er «bortkastet». For første gang har Rødt ligget stabilt over sperregrensen, og vi har høyst reell sjanse til å komme inn med mellom 8 og 12 mandater. Meningsmålingen til TV 2 en uke før valget viste 5,4 %. Men det er ikke sikkert vi sprenger sperregrensen selv om meningsmålingene viser det. Derfor må alle som sier de vil stemme på Rødt eller som vurderer det, gjøre det! Godt valg!

Gunnvald Lindset, leder i Rødt Vefsn

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.