Vi stiller alltid opp når kundene ringer.

Helgeland Ventilasjon as har en prosjektavdeling og en serviceavdeling. Avdelingene har oppdrag på hele Helgeland.


All time high 
I 2013 etablerte de Helgeland Ventilasjon as. Et ventilasjonsentreprenørselskap med tilholdssted på Øya Industriområde i Mosjøen. Vi har hatt vekst hvert år med en omsetningstopp i fjor, selveste koronaåret. I år ligger det an til å bli ny all time high. Det sier daglig leder Rune Bjørkås. Det var litt armer og bein her i mars 2020. Vi sendte folk hjem for å kjøpe håndsprit og lurte på hva pokker vi skulle gjøre nå. Vi ble utestengt fra byggeplasser hvor vi hadde store prosjekt. Men, etter noen uker begynte vi å se etter løsninger, og etter det har det vært full gass.

Posisjonert for vekst
Helgeland Ventilasjon satser på næringsliv og offentlige institusjoner. 
Vi har god erfaring med store prosjekt som strekker seg over en viss tidsperiode, men vi tilbyr også service og vedlikehold. Vi stiller alltid opp når kundene ringer. 
På kundelista kan de vise til Sjøsiden, Grane helsetun, halve Handelsparken og alle Rema 1000-butikkene på Helgeland. 
Vi har vært en bedrift i vekst siden oppstart i 2013. Nå er vi åtte ansatte, og bereder grunnen for videre vekst. 
I 2018 kjøpte de eiendommen i Vestersidvegen, med Vefsna som nærmeste nabo. 
Her har vi kontor, verksted og lager som vi har bygget ut og pusset opp. Vi har investert en del av bedriftens egenkapital på å tilrettelegge for videre vekst.

Attraktiv arbeidsgiver
Helgeland Ventilasjon as har en prosjektavdeling og en serviceavdeling. Avdelingene har oppdrag på hele Helgeland. 
Vi har mange forespørsler, så vi kunne egentlig vært flere ansatte, og jobber kontinuerlig med rekruttering av flinke fagfolk innen ventilasjon. Det har noen ganger vært utfordrende, men vi er en godkjent lærlingebedrift og gir nevenyttige folk med god arbeidsmoral en mulighet til å lære seg faget. 
Når man dekker hele Helgeland kan det noen ganger bli lange dager. 
Da kan de ansatte få velge om de vil avspasere, eller få de ekstra timene utbetalt som lønn. Dette er en populær ordning, og gir fleksibilitet i arbeidsdagen. Vi har i tillegg gode pensjonsordninger, livs- og fritidsforsikringer. Dette gjør vi både for å være en attraktiv arbeidsgiver for våre ansatte, og for å lokke til oss flere fagfolk. Helgeland har vekstvyer og det er flere spennende prosjekt i emning. 
Derfor har vi brukt tiden på å posisjonere oss i markedet, og skal stå klare både med kapasitet og fagfolk når tiden er inne.   

Fakta om Helgeland Ventilasjon as:

-Ventilasjons- og klimatekniske løsninger:
De tilbyr prosjektering, levering og montering av ventilasjons- og klimatekniske løsninger for alle typer bygg. 
-Ventilasjonservice:
Service- og vedlikehold av alle typer ventilasjonsanlegg. De har egen serviceavdeling med fagutdannede ansatte som besørger dette.
-Serviceavtaler: 
Tilbyr løpende serviceavtaler på ventilasjonsanlegg.  


Her kan du lese mer om Helgeland Ventilasjon