Vi har utstyr som kan takle alle oppdrag.

Vi ser på oss selv som en svært fleksibel bedrift, både når det kommer til arbeidstid, arbeidsområder og løsninger for kundene,


– Størst er best

Den største sugebilen, den største traktoren. Når det gjelder utstyr er Jan Kjønnås aldri i tvil: –Størst er best. 

– Det handler om å kunne takle alle uforutsette oppgaver. Det er helt uaktuelt å komme frem til et prosjekt bare for å oppdage at utstyret ditt er underdimensjonert, sier daglig leder Jan Egil Kjønnås i Jan Kjønnås AS.

KRAFTIG VEKST

Han har jobbet hele livet og startet med en gravemaskin på jobb for Helgeland Kraft. AS’et ble stiftet i 2007 har gradvis vokst seg større I dag er de sju ansatte i selskapet og jakter på flere flinke folk. Oppdragene fordeler seg i hovedsak på tre områder, rørinspeksjon, brøyting og rengjøring. – Vi har utstyr som kan takle alle oppdrag. En rørinspeksjon brukes gjerne når det er mistanke om feil på et rør eller hvis man planlegger arbeid inne i en rørledning, sier Kjønnås. Dette er en kostnadseffektiv måte å gjøre jobben på, samtidig som det skåner miljøet for unødige ødeleggelser.

AVANSERT UTSTYR

Innen rengjøring finnes det flere felt, både innen- og utendørs. – Vi har en Scania spylebil som er egnet til rengjøring av parkeringsplasser og lignende. En Volvo kostebil med høytrykksspyler er godt egnet til kosting og rengjøring av veier. Så har vi også en Dulevo støvsugerbil  og en MAN vakuumlaster som er perfekt for suging og blåsing av tørre og våte masser. På dette området har firmaet blant annet gjort en lang rekke oppdrag for Alcoa i Mosjøen. På brøytesiden tar de oppdrag for private kunder og har en vaktordning som gjør at du er garantert at veien er åpen når du skal på jobb om morgenen.

TID ER PENGER

På spørsmål om årsaken til selskapets fremgang og vekst, finnes det bare ett svar – Hardt arbeid. Vi rykker ut natt og dag. For kundene kan det være snakk om store tap hvis noe ikke fungerer og da er det opp til oss å løse problemet så fort som mulig, sier Kjønnås. Som da Alcoa fryktet en stopp på tre uker da det rant ut store mengder finkornet koks fra en silo. Fagfolkene hos Jan Kjønnås gjorde unna oppdraget på to døgn!

FULLT TRYKK

Tidligere kunne det være et par rolige måneder i året, men nå er det fullt trykk 365 dager i året.  – Vi har tidvis for lite folk, for lite tid og for få biler. For å vise litt av omfanget så kan det i de travleste månedene går med diesel for opp til 140.000 kroner. – På den andre siden, det er jo et luksusproblem at så mange gjerne vil bruke oss. Vi ser på oss selv som en svært fleksibel bedrift, både når det kommer til arbeidstid, arbeidsområder og løsninger for kundene, konkluderer Jan Egil Kjønnås.