Vi er aldri bedre enn siste jobb

Bedriften har mål å være best på ettermarked og service i hele pumpens levetid.

Perfekt temperatur med et tastetrykk

PTG Helgeland leverer varmepumper som gir deg økt komfort og kontroll på inneklimaet. Og det beste er at de kan redusere strømregningen din betraktelig. 

- Salget av varmepumper går veldig bra, vi kommer til å passere 700 solgte enheter i 2021. Vi er nok blant de største på salg av luft til luft varmepumper i landet. Folk har virkelig fått opp øynene for fordelene de gir, forteller daglig leder Kjell Arne Antonsen.

FLERE ENHETER

Det er blitt mer vanlig nå at man finner mer enn en varmepumpe i hver husstand. Når kundene først har sett hvor bra den fungerer, fører det ofte til at de velger å investere i flere. At produsentene har økt fokuset på design er også en betydelig salgsfaktor. Nå finnes de fleste modellene i flere farger, noen har også fått utskiftbare fronter slik at forbrukerne enkelt kan fornye utseendet selv.

- Det er flere av kundene som har fire pumper. Da snakker vi kjeller, stue, loft og garasje. Det er en god løsning å dele det opp slik. Det vil gi mer effekt og bedre muligheter til å justere lokalt, forklarer varmepumpeansvarlig Runar Jørgensen. En trend montørene i PTG har lagt merke til i det siste er at elbileiere velger å anskaffe varmepumpe for oppvarming av garasjen. 

-Det samme gjelder fritidsboliger. Vi merker at folk bruker de mer og at de nok ønsker seg samme inne komfort som hjemme, da er jo varmepumpe en veldig god løsning. Med de integrerte app styringene som finnes i dag, har man jo full kontroll på hytta fra mobilen og kan skru opp varmen på veien dit, sier Runar.

LEVERER OGSÅ PÅ DE KALDE DAGENE

Varmepumpene har blitt mye mer effektive og virker bedre når det er kaldt enn de tidlige modellene. Dette er også en av grunnene til at de nå nesten 15 år gamle pumpene byttes ut hos mange kunder.

- De fleste nye modellene leverer bra helt ned til 35 minusgrader og noen går helt ned til minus 40. Da er man greit berget med vårt klima, smiler Antonsen.

BREDT TILBUD: - Vi har pumper i ulike prisklasser og det har blitt mer fokus på design. Nå får man de fleste modellene i flere farger og noen har faktisk utskiftbare fronter, forteller Runar Jørgensen.

NYE BRUKSOMRÅDER

Det er flere og flere som kjøper varmepumpe for at de ser behovet for aircondition. Spesielt utpeker de de nye boligene seg. Husene er blitt så bra at det oppstår en ny utfordring, det blir rett og slett for varmt.

- Vi har flere kunder som forteller at de har behov for kjøling allerede fra i april til langt ut på høsten. Med et relativt nytt hus og store glassfronter blir det fort varmt med en gang solen titter frem. Jeg har vært i veldig mange hus på grunn av kjøle behov, da kommer det god med at det er kjølefunksjon på alle pumpene vi selger, forteller Jørgensen.

ALLE HAR RÅD
Og for de som lurer på hva det vil koste å installere en god varmepumpe i boligen, så kommer fasiten her:
Mellom 17.000 og 26.000 kroner, litt avhengig av boligens beskaffenhet og hvor mange rom det er snakk om. Med andre ord, du trenger ikke å frykte et stort, økonomisk løft for å få til en lønnsom og miljøvennlig oppvarming.

- Vi har pumper som er tilpasset kundens behov, i forskjellige prisklasser. Hos oss får du selvfølgelig gratis befaring og fastpris på varmepumpen ferdig montert, understreker Jørgensen.

KUNDEN I FOKUS

Bedriften tar mål av seg til å være best på ettermarked og service i hele pumpens levetid. Og lokal tilhørighet gjør det enklere for kunden. PTG Helgeland har salgs felt på hele Helgeland og er representert i Brønnøysund, Mo, Sandnessjøen og har hovedbase i Mosjøen.

- Det skal oppleves trygt å handle hos oss, kundene skal føle seg trygge på at de får den beste servicen her. Vi har de beste produktene og det til en fornuftig pris. Vi er aldri bedre enn siste jobb og den beste reklamen er jungel- telegrafen, slår Antonsen fast Det er våre flinke og dedikerte medarbeidere som gjør at PTG Helgeland vokser, sier daglig leder Kjell Arne Antonsen.