TRE GENERASJONER MED TANNLEGER

Det som begynte på 50-tallet, er i dag Så er det også veldig fint å få lov til å hjelpe folk.

En blomstrende og topp moderne tannlege-klinikk. Det har vært en lang reise, sier Hans Hoff Petersen (69). Det var hans far, Wilhelm Hoff Petersen som startet det hele. Og det var ingen selvfølge at han skulle bli tannlege da han kom fra en familie av bok- og papirhandlere. Men tilfeldighetene gjorde at det var den karrieren han valgte. Så skulle heller ikke Hans bli tannlege, han hadde kommet inn på ingeniør-studie på NTH i Trondheim.

Hybel var også sikret da en kamerat lokket ham til Oslo og der hadde han også kommet inn på tannlegestudiet.
Jeg har alltid vært en praktiker som likte sløyd og det å smi med kniv. Sånn sett passet det veldig fint med en jobb hvor håndverk er et viktig element, sier Hans Hoff Petersen. I løpet av hans yrkeskarriere har det vært en dramatisk utvikling av tannlegefaget. Før i tiden hadde folk dårligere råd og jeg husker min far fortalte at mye dreide seg om trekking av tenner og gebiss, minnes Hans Hoff Petersen. Selv har han gått fra de klassiske amalgam-fyllingene til dagens robuste og avanserte plastblandinger. 

Og nå er det tredje generasjon Hoff Petersen som har over- tatt klinikken. Sønnen Olav jobber som tannlege i Oslo, men pendler til bedriften i Mosjøen. Det er litt spesielt å skulle drive en familiebedrift videre, men det var aldri noe press på at jeg skulle velge denne bransjen, sier Olav.


Som liten gutt tilbragte han mange timer på pappas kontor og fikk et godt innblikk i hva jobben innbar. Og han ble fascinert.
Det er et fritt yrke, du har stadig nye utfordringer og du er en blanding av ingeniør og helsearbeider. Så er det også veldig fint å få lov til å hjelpe folk. Det er jo en del av pasientene som har tannlegeskrekk og da er det ekstra givende å bistå dem til å komme over denne terskelen, sier Olav. Tannlege Hoff Petersen og Forsjord er i dag de eneste på Helgeland som har en avansert 3D-røntgen og har avtale med en radiolog i Sverige for analyse av røntgenbildene. I dag har de tre tannleger og tre tannhelsesekretærer. Til våren kommer det en tannlege nummer fire og dermed har de et godt tilbud til distriktets kunder.De ansatte som jobber hos Tannlege Hoff Petersen og Forsjord er i dag: Tannlege Hans Hoff Petersen, tannlege Olav Hoff Petersen, tannlege Øyvind Moen Forsjord, In- gunn Gabrielle Svendsen, tannhelsesektretær Liv Hjerpås, tannhelsesekretær Anne Skipnes og tannhelsese- kretær Anne Marie Kjeilen.