KLARE TIL Å HJELPE DEG: F.v. Ragnhild Hårvik, Solfrid Løvli Hundåla, Martine Nikolaisen og Veronica Skulbørstad.

Tilbyr det lille ekstra

Dyrlegene Mosjøen er en ny dyreklinikk i hjertet av Mosjøen med tilhold i det gamle televerksbygget i Fearnleys gate.


De ønsker å bidra til at lokalbefolkningen får et enda bedre tilbud til sine dyr, og det er ikke bare befolkningen i Vefsn som har nytte av dem, de har kunder fra hele Helgeland.

- Det er gøy å være med å skape lokale arbeidsplasser, nå er vi sju fast ansatte og ei som er innleid, forteller veterinær Solfrid Løvli Hundåla.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG BRIKKE: Anette Mari Rodahl har full kontroll på både kunder og timebestillinger.

Moderne klinikk

Dyrlegene ønsket å starte en klinikk med topp utstyr, og de har investert mye for å gi kunden et best mulig tilbud.

Saken fortsetter under bildet.

VELUTSTYRT OPERASJONSSTUE: F.v Anette Mari Rodahl assisterer Ragnhild Hårvik.

Pågangen har vært veldig bra siden vi åpnet, noe vi er både glade og takknemlige for. Det viser bare at det er et behov for flere dyrleger i distriktet.

Variert yrke

Klinikken har valgt å dele driften sin i to, med smådyr som de tar imot på klinikken, og stordyr der veterinæren reiser ut for å foreta sykebesøk.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ LABEN: Solfrid Løvli Hundåla kjører en prøveanalyse.

Vi har en interessant hverdag der man ofte ikke vet hvor man skal før kunden ringer, eller hvor mange besøk det blir før dagen er ferdig, forteller dyrlegene.

Rolige omgivelser

Klinikken har et stillerom som er et mer nedtonet rom, et rom som er designet for å være litt mer hjemmekoselig enn de andre rommene. Stillerommet ligger avskjermet til, og har egen utgang og blant annet en god sofa eier og kjæledyr kan slappe av i.

Enkelte dyr trenger mer ro og blir lett stresset når de kommer til dyrlegen. Andre takler kanskje ikke så godt å være sammen med andre dyr. Da er dette rommet en fin plass for både eier og dyr.

Saken fortsetter under bildet.

EKSTRA TILBUD: De har valgt å innrede et eget «stillerom», som gir roligere omgivelser for både eier og dyr.

Når rommet står ledig er kundene hjertelig velkommen til å bruke rommet for å venne kjæledyret sitt til å være hos dyrlegen. Det er en fin opplevelse å få komme hit bare for å få godbiter og kos av og til.

Vi er glade for å ha et slikt tilbud til både dyr og eier, det er rett og slett et velferdstiltak for alle, og for å gi det lille ekstra til våre kunder og dyrene deres.

Tilreisende spesialister

Dyrlegene Mosjøen tilbyr også tilreisende øyelyser som besøker dem med jevnemellomrom.En øyelyser er en øyespesialist som kan ta screening på arvelige sykdommer hos hunder og katter, og gjør mer avanserte undersøkelser ved utredning av øyesykdommer.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD KUNDE: Laila Aalbotsjord får ikke skrytt nok av servicen dyrene hennes får hos Dyrlegene Mosjøen.

Nå har vi en avtale med ei som kommer opp flere ganger i året ogsom allerede har vært her to ganger. Det har vist seg å være et svært populært tilbud der vi faktisk har hatt venteliste hver gang. På sikt ønsker vi å kunne tilby tilreisende hjertespesialist som skal kunne utføre ultralydundersøkelse og hjerteutredninger til de som har behov for det.

I tillegg er vi i gang med å sertifisere oss som en kattevennlig klinikk, en såkalt ”cat friendly clinic”, som er en gullstandard for håndtering og behandling av katter. For å bli en sertifisert klinikk er det strenge krav til kompetanse hos veterinæren med krav om utstyr og etterutdannelse. Kattene skal også ha egne venteareal og oppstallingsmuligheter.Vi har et stort fokus på å hele tiden utvikle oss, ta etterutdanning og å utvide vårt tilbud til våre pasienter.

Du kan lese mer om Dyrlegene Mosjøen her.