SVEVIA Norge AS er en landsdekkende bedrift med hovedkontor i Mosjøen, midt i hjertet av Norge.

Vårt hovedoppdrag er å bygge, drifte og vedlikeholde veier, slik at trafikken kommer seg frem


Bygger veier for fremtiden
Vei- og anleggsselskapet SVEVIA Norge AS er en landsdekkende bedrift med hovedkontor i Mosjøen, midt i hjertet av Norge. Siden oppstarten i 2011 har selskapet vokst i en rykende fart, og de har gått fra seks ansatte til 70. I dag har de ni store kontrakter og et steinbrudd fra Ofoten i nord og Innlandet i sør.
 
En av de største
Med en omsetning på over 400 millioner er de absolutt en av de aller største bedriftene i Vefsn. Daglig leder Lars Reitan forteller at den lokale tilhørigheten betyr mye for selskapet.
Da vi startet opp i 2011 var det med utgangspunkt i nye E6 på Helgeland, og vi visste at det var mye som skulle skje her fremover. Vi var seks stykk som startet opp selskapets første kontrakt med Statens vegvesen i Mosjøen i 2011. I dag sysselsetter vi nærmere 700 medarbeidere totalt, noe som betyr at rundt 90% av aktiviteten utføres av folk som er ansatt hos underleverandørene våre. Det var i Mosjøen hele reisen startet, og vi synes det er en selvfølge å ha nydelige Mosjøen som utgangspunkt for vår videre satsing på å bli et entreprenørselskap med virksomhet over hele Norge.
 
Mange om beinet
De har satset stort på langtids drift og vedlikeholdskontrakter av veier, og har klart å kapre alle de tre langtidskontraktene som har blitt lagt ut på anbud. Reitan forteller at det er mange om beinet i veibransjen.
Kundene våre er i hovedsak Statens vegvesen og fylkeskommunene, og det er tøff konkurranse i markedet. Til vanlig varer en kontrakt rundt fem år, men vi har fått tre lange kontrakter som varer til 2032 og 2040. Det gir oss en trygghet, samtidig som det viser at kunden har tillit til oss som leverandør. Vårt hovedoppdrag er å bygge, drifte og vedlikeholde veier, slik at trafikken kommer seg frem. Det merkes fort om veiene er av dårlig kvalitet eller hvis de er stengt i en periode. Det er da folk legger merke til hvor avhengige vi er av de veiene vi har.
 
Lokale kvalitetsressurser 
Nå jobber de med steinbruddet i Laksforsen. All asfalt på E6 Helgeland sør er laget med stein fra steinbruddet i Laksforsen. Steinen derifra er av topp kvalitet, og kan brukes i alle typer asfalt fordi den er ekstremt hard og slitesterk.
Det er høye krav som stilles for den steinen som skal brukes i asfalt. Steinen fra Laksfors har en veldig høy hardhetsgrad, noe som gjør at den kan brukes til asfalt som skal ha ekstra lang holdbarhet og brukes på høytrafikkerte veier, avslutter Lars Reitan.