TOPP UTSTYR: – Vi sørger alltid for å ha det største og beste utstyret. Da kan vi også garantere kundene at oppdraget blir løst på en trygg og profesjonell måte, sier Jan Egil Kjønnås.

– Størst er best

Skrevet for jan kjønnås as
16.01.2020 19:00

Den største sugebilen, den største traktoren. Når det gjelder utstyr er Jan Kjønnås aldri i tvil: – Størst er best.

– Det handler om å kunne takle alle uforutsette oppgaver. Det er helt uaktuelt å komme frem til et prosjekt bare for å oppdage at utstyret ditt er under­dimensjonert, sier daglig leder Jan Egil Kjønnås i Jan Kjønnås AS.

KRAFTIG VEKST

Han har jobbet hele livet og startet med en gravemaskin på jobb for Helgeland Kraft. ASet ble stiftet i 2007 har gradvis vokst seg større. I dag er de sju ansatte i selskapet og jakter på flere flinke folk. Oppdragene fordeler seg i hovedsak på tre områder, rørinspeksjon, brøyting og rengjøring.

– Vi har utstyr som kan takle alle oppdrag. En rørinspeksjon brukes gjerne når det er mistanke om feil på et rør eller hvis man planlegger arbeid inne i en rørledning, sier Kjønnås.

Dette er en kostnadseffektiv måte å gjøre jobben på, samtidig som det skåner miljøet for unødige ødeleggelser.

Saken fortsetter under bildet.

FJERNSTYRT KAMERA: – Denne lille «traktoren» frakter kameraet inn i rør og tuneller, slik at vi kan filme og sjekke på vegne av kundene, forteller Laila Aalbotsjord.

AVANSERT UTSTYR

Innen rengjøring finnes det flere felt, både innen- og utendørs.

– Vi har en spylebil som er egnet til rengjøring av blandt annet kummer, sandfang, rør og parkplasser. Spylebilen kan også produsere varmt vann for tining. En kostebil som brukes til blandt annet rengjøring av veier, gater og parkeringsplasser. Så har vi også en støvsugerbil og en vakuumlaster som er perfekt for suging og blåsing av tørre og våte masser.

På dette området har firmaet blant annet gjort en lang rekke oppdrag for Alcoa i Mosjøen.

På brøytesiden tar de oppdrag for private kunder og har en vaktordning som gjør at du er garantert at veien er åpen når du skal på jobb om morgenen.

Saken fortsetter under bildet.

UNIK TRAKTOR: Da Jan Kjønnås skaffet seg en John Deere 8400R, var han den første som sikret seg det selveste flaggskipet i flatten av arbeidshester i Norge. 450 voldsomme hestekrefter borger for at jobben garantert vil bli gjort.

På spørsmål om årsaken til selskapets fremgang og vekst, finnes det bare ett svar:

– Hardt arbeid. Vi rykker ut natt og dag. For kundene kan det være snakk om store tap hvis noe ikke fungerer og da er det opp til oss å løse ­problemet så fort som mulig, sier Kjønnås.

Som da Alcoa fryktet en stopp på tre uker da det rant ut store mengder finkornet koks fra en silo. Fagfolkene hos Jan Kjønnås gjorde unna oppdraget på to døgn!

FULLT TRYKK

Tidligere kunne det være litt roligere tider på vinteren, men nå er det god etterspørsel hele året.

– Vi har tidvis for lite folk, for lite tid og for få biler.

For å vise litt av omfanget så kan det i de travleste månedene gå med diesel for opp til 140.000 kroner.

– På den andre siden, det er jo et luksusproblem at så mange gjerne vil bruke oss. Vi ser på oss selv som en svært fleksibel bedrift, både når det kommer til arbeidstid, arbeidsområder og løsninger for kundene, konkluderer Jan Egil Kjønnås.