KLAPPET OG KLART: En klimasjekk er en rimelig og god investering i forkant av ferieturen. Her er Per-Morris Bakken i full gang med en e-Golf.

Slik gjør du bilen
klar til ferieturen

I år blir det Norges-ferie på de aller fleste av oss. Her får du alle tipsene om hvordan du skal få en behagelig og problemfri bilferie.

De aller fleste bilturer i Norge er på under fem kilometer og varer i under fem minutter. Norske biler står i snitt i ro nesten 97 prosent av tiden. Med korona-stengte grenser vil vi i år få et stort antall familier som aldri har brukt bilen på langtur før.

– Det er forskjell på å kjøre langt i høyere hastigheter med en fullpakket bil, enn korte turer til jobben eller butikken i lave fartsgrenser. Og da blir spørsmålet; tåler bilen din belastningen over tid, sier daglig leder Arnt-Magne Vollan hos Hansens Bilverksted AS.

Saken fortsetter under bildet.

TYSK KVALITET: – Volkswagen stiller svært høye krav til de som skal få lov til å være verksted og merkeforhandler. Det blir igjen en ekstra garanti for kundene, sier daglig leder Arnt-Magne Vollan hos Hansens Bilverksted AS.

Med hovedbase i Sandnessjøen og egen avdeling i Mosjøen er Hansens Bilverksted din garanti for topp service og et bredt utvalg av kjøretøyer.

Her er Vollans fem gode råd for en knirkefri bilferie:

 SJEKK DEKK

Riktige dekk og rett dekktrykk er kanskje det viktigste for å bilen skal oppføre seg på en trygg måte.

Saken fortsetter under bildet.

TRYKK-TESTEN: Riktig lufttrykk er helt avgjørende for at bilen skal oppfører seg riktig. Og med ekstra last trenger du et annet trykk enn til vanlig.

Når det er varmt og bart ute er rådet klart - skift til sommerdekk! Piggfrie vinterdekk har betydelig dårligere grep enn sommerdekk på bar asfalt. Spesielt bremseegenskapene på våt vei vil kunne være kritisk.

Dekktrykk er også viktig, og en må ta hensyn til at bilen ofte har mer last og veier mye mer enn på en vanlig dag. I tillegg vil dekkene slites unødvendig ved feil trykk.

UT PÅ TUR – IKKE SUR

Har man vond lukt i bilen så er det veldig fornuftig og ganske rimelig å ta en klimarens for å fjerne denne lukten før man skal på bilferie. Dette må du inn på verksted for å gjøre

Det kan være ubehagelig med lukten av «sure sokker» i bilen i ferien. Da er det fornuftig å ta en klimaservice der man etterfyller klimagass slik at klimaanlegget faktisk fungerer optimalt på varme sommerdager.

Saken fortsetter under bildet.

GODT FORBEREDT: Det kan være lurt å sjekke olje og eventuelt også få en service på bilen før du drar på langtur. Andrii Volovyk sørger for at denne bilen er klar for gode opplevelser.NÅR DET GÅR SOM SMURT

Sjekk oljenivå og ta eventuelt en service før ferieturen.

Også nye biler kan bruke litt olje, det er helt normalt. Derfor er det smart å peile motoroljen ved jevne mellomrom. Spesielt før ferieturen er det lurt å sjekke at oljenivået er tilstrekkelig.

Er service nært forestående? Da vil det lønne seg å ta den før du legger ut på langtur i sommer.

Saken fortsetter under bildet.

FERIEBILEN: Et robust sykkelstativ og skiboks er gode løsninger for en feriebil som skal ha plass til det meste. Men husk å pakke riktig!

PAKKET OG KLART

For en familie på tur kan det fort bli mye bagasje som skal med. En feilpakket blir kan i beste fall oppføre seg rart, i verste fall forårsake ustabile kjøreegenskaper i kritiske situasjoner.

  • Tunge gjenstander skal legges så lavt som mulig, helst i bunnen av bagasjerommet, og lengst inn mot bakseteryggen
  • Ikke legg tunge gjenstander i takboksen
  • Løse gjenstander må sikres slik at de ikke kan bevege seg framover i kupeen. Et lastsikringsnett over bakseteryggen er en god investering å kunne utnytte lasteplassen helt opp til taket på en sikker måte
  • Overhold maksimal tillatt tilhengervekt for din bil, og legg merke til maksimalt kuletrykk for tilhengerfestet

DEN TRIVELIGE VASKEN

En grundig vårvask lønner seg, både for din egen trivsel med bilen, og for å bevare bilens verdi. Avfetting er effektivt for å fjerne salt og tjære etter vinteren, men også bruk av en metallpartikkelfjerner er å anbefale, spesielt om du kjører på piggdekk.

Saken fortsetter under bildet.

STRENGE SIKKERHETSKRAV: Når noe skal gjøres med en batteripakke på en el-bil er det meget strenge krav til sikkerhet. Krister Johansen har iført seg alt av nødvendig utstyr før han går i gang med jobben.Hansens Bilverksted AS selger både nye og brukte Volkswagen personbiler og Volkswagen nyttekjøretøy. De er et merkeverksted på Volkswagen og utfører service og reparasjoner på din bil. Trenger du å skifte dekk har de også et eget dekkhotell for kundene slik at dekkene lagres optimalt til neste sesong.

FLINKE FOLK – TOPP KVALITET

– Vi legger avgjørende vekt på at våre medarbeidere alltid er fullt oppdatert på alt som skjer innenfor sine fagfelt. Mekanikerne våre er spesialutdannet og kjenner alle modeller fra Volkswagen i detalj. Dette betyr at vi alltid kan tilby like god service – enten det gjelder de nyeste og mest avanserte elbilene eller eldre biler, sier Vollan.

Saken fortsetter under bildet.

 NYTT SKODA-TILBUD: – Vi er svært glade for å kunne tilby Skoda-eierne i Vefsn et dedikerte merkeverksted, sier daglig leder Arnt-Magne Vollan hos Hansens Bilverksted AS.

Nytt av året er at avdelingen i Mosjøen nå har blitt et godkjent serviceverksted for Skoda, slik at bileierne i Vefsn slipper å kjøre til Sandnessjøen for å få utført de nødvendige tjenestene.

DEN NYE LEGENDEN

Volkswagen har alltid vært et bilmerke som har hatt ikoniske modeller. Det begynte med den legendariske Bobla. Så kom Golf og den svært populære e-Golfen. Men nå tar VW et stort skritt inn i fremtiden, med ID.3.

Saken fortsetter under bildet.

ET NYTT IKON: Legendariske Bobla og Golf får nå følge av ID3, en banebrytende el-bil med stor kapasitet.

Dette er en elektrisk bil bygget fra grunnen av. Den har en elektrisk ytelse på 204 hk, innovativt design og en rekkevidde som egner seg til lange kjøreturer på inntil  420 kilometer. Den er som skapt for mennesker som trenger stor plass og lang rekkevidde i hverdagen, sier Vollan.

Det har vært en stor interesse for bilen og en rekke kunder har tegnet seg på venteliste. De første bilene vil sannsynligvis bli levert rett over sommerferien. 

Du kan lese mer om Hansens Bilverksted AS her.