– PLANLEGG NØYE: – Sett av god tid på planleggingen av et boligsalg. Den vil ha et direkte utslag på hvor høy pris du kan oppnå, sier eiendomsmegler Ninni Moldrem.

Slik får du den beste
prisen for boligen din

Skrevet for rede eiendomsmegling
01.03.2020 18:49

Når lønner det seg å selge boligen? Svaret på nettopp det vil kanskje overraske deg.

Det er mange faktorer som spiller inn og det kan variere veldig fra område til område, sier eiendomsmegler Ninni Moldrem hos Rede Eiendomsmegling i Mosjøen.

SALGS-MYTEN

Men, og her er det et stort men, det er en myte at du er nødt til å selge i mai, juni eller august. For antallet boliger som omsettes er relativt stabilt gjennom hele året. Da selvfølgelig med unntak for sommer- og juleferie.

Hvilket betyr at både mars og april kan være helt perfekte måneder for å legge ut boligen til salgs.

I følge  Moldrem er det to ting som spiller inn med tanke på pris:

– Antall boliger til salgs på det aktuelle tidspunktet og antall boligkjøpere i samme marked.

Saken fortsetter under bildet.

DEN GODE DIALOGEN: – For at du som selger skal få en best mulig pris for boligen din, er det nødvendig med en god dialog med megleren, sier eiendomsmegler Vidar Sviund.

AVGJØRENDE LOKALKUNNSKAP

Det som imidlertid er helt avgjørende, uansett hvordan markedet er, er at du begynner i god tid. Og at du tar en prat med en megler som kjenner ditt område og som sitter med den totale oversikten.

For det er flere forhold som spiller inn her. Moldrems kollega, eiendomsmegler Vidar Sviund nevner noen:

– Har din bolig de kvalitetene som kreves for å konkurrere med x antall andre i et opphetet marked eller kan det være lurt å legge ut boligen når det er færre boliger til salgs? Bør det gjøres utbedringer eller kan boligen selges som den er?

BRUK GOD TID

Hvilket igjen er gode argumenter for å starte det hele i god tid, slik at alt er klappet og klart når annonsene går ut. For det er mye som skal være på plass i forbindelse med et boligsalg:

– Det tar tid å klargjøre en bolig for salg. Derfor anbefaler vi at du starter prosessen så tidlig som mulig. De fleste vil jo ha mest mulig igjen for boligen sin, og da er det viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge, sier Moldrem.

NULL STRESS

Setter du av nok tid i før-fasen så har du mulighet til å ta veloverveide valg og ikke minst tid til å utbedre eventuelle feil og mangler.

Saken fortsetter under bildet.

START TIDLIG: – Det tar tid å klargjøre en bolig for salg. Derfor anbefaler vi at du starter prosessen så tidlig som mulig, sier eiendomsmeglerfullmektig Lise Blakstad.

I tillegg skal det også settes av tid til taksrapport, dokumentasjon, kontrakter og fotografering.

– Hvis man må stresse med for stramme tidsfrister risikerer man i verste fall at noe må gjøres på nytt, og det ingen tjent med, sier eiendomsmeglerfullmektig Lise Blakstad.

GODE VALG LØNNER SEG

Alle de fire meglerne har flere eksempler på at boliger som ble lagt ut i for eksempel mars eller april har oppnådd priser over takst. Så det er ikke måneden alene som er avgjørende for hvordan prosessen ender opp.

Saken fortsetter under bildet.

 DE GODE VALGENE: – Det er alltid vanskelig å spå om markedet, men det skader ikke å ta gode valg. Da øker i hvert fall sannsynligheten for at du får mest mulig igjen for boligen din, daglige leder Stig Magne Øie hos REDE Eiendomsmegling.

– Det er alltid vanskelig å spå om markedet, men det skader ikke å ta gode valg. Da øker i hvert fall sannsynligheten for at du får mest mulig igjen for boligen din – uansett når på året du skal selge, konkluderer daglig leder Stig Magne Øie hos REDE Eiendomsmegling.