PÅ JOBB FOR DEG: Disponent Trond-Arne Lund (t.v.) og teknisk sjef  Stian Pedersen i Mosjøen og Omegn Boligbyggelag brenner for å skape optimale boforhold for kunder og medlemmer.

Skaper billigere og tryggere boliger

Skrevet for Mosjøen og Omegn Boligbyggelag
04.02.2019 09:31 - OPPDATERT 04.02.2019 09:40

Én telefon kan gi deg lavere husleie og en tryggere bolig.

– Det er mange som tror at vi kun er til for våre medlemmer, men våre fagfolk kan hjelpe mange andre, sier disponent Trond-Arne Lund i Mosjøen og Omegn Boligbyggelag (MBBL).

 Laget, som ble stiftet så tidlig som i 1947, sitter nemlig på en omfattende portefølje av kunnskap og tjenester som er gull verdt for blant annet regionens boligsameier.

Saken fortsetter under bildet.

UNIK KUNNSKAP: MBBL sitter med inngående kunnskap om borettslag og sameier og er din perfekte samarbeidspartner når du vil skape et trygt hjem.

ET HAV AV MULIGHETER

Det første nøkkelordet er forvaltning. Bak det tilsynelatende kjedelige ordet skjuler det seg et hav av muligheter for både å spare penger og skape en mer forutsigbar hverdag:

  • Regnskap
  • Felleskostnader
  • Forsikring
  • Kabel-tv
  • Internett
  • Renovasjon
  • Kommunale avgifter
  • Finansiering og refinansiering

 – Alt dette er noe både styret og medlemmene i et sameie må forholde seg til. Og da kan det brått bli mye å passe på, sier Lund.

Saken fortsetter under bildet.

EGNE EKSPERTER: Mosjøen og Omegn Boligbyggelag har egne eksperter som sørger for du får den helt korrekte taksten ved kjøp og salg.

 EN TUNG AKTØR

Ved å inngå et samarbeid med MBBL er du sikret de beste avtalene og du får dra nytte av 72 års lokal erfaring. Det er også slik at MBBL, med sine 3.000 medlemmer alltid stiller mye sterkere når det kommer til å forhandle pris hos ulike leverandører.

 Så stopper det ikke der. For MBBL tilbyr også en omfattende bistand innen det viktige området helse, miljø og sikkerhet (HMS):

 TRYGGHET I HVERDAGEN

– Her snakker vi om en rekke lovpålagte krav som medlemmer i et borettslag eller boligsameie er nødt til å forholde seg til, sier teknisk sjef i MBBL,  Stian Pedersen.

 Det dreier seg om alt fra brannsikkerhet og  trampoliner, til bruk av stiger og forebygging av sklifare. I tillegg har boligbyggelaget en egen akuttberedskap for å håndtere ting som branntilløp og vannskader.

Saken fortsetter under bildet.

   UNIK RESSURS: Trenger du tegninger til en bod, garasje, uthus eller nybygg, så leverer Torbjørn Helfjell digital skreddersøm.

FIKK HALVERT PRISEN

Så slutter da ikke mulighetene her heller. Renovering kan fort bli noe av det mest kostbare et borettslag eller sameie skal gå i gang med. Her kan MBBL levere både enkelttjenester og står for hele prosjektet.

 – Vi har et eksempel hvor et sameie fikk halvert totalkostnaden ved å la oss håndtere alt fra prosjektering til kontraktsforhandlinger og byggeledelse, sier Pedersen.

 Dette er viktig kunnskap som også er til nytte for de som allerede er medlemmer, men som ikke har tatt inn over seg hvor stor praktisk nytte de kan ha av sitt eget boligbyggelag.

Saken fortsetter under bildet.

VEDLIKEHOLDSPLANER: MBBL kan bistå slik at borettslaget eller boligsameiet får utarbeidet en gjennomtenkt og detaljert vedlikeholdsplan.

 VIKTIG VEDLIKEHOLD

– Her er jo kvalitetssikrede vedlikeholdsplaner er sentralt stikkord, sier Pedersen.

 MBBL går da inn og foretar en grundig vurdering og setter for eksempel opp en plan for hva som må gjøres når i de kommende ti årene. Dette inkluderer pris og hvordan dette vil slå ut på felleskostnadene. Og dette er en plan som hele tiden ligger tilgjengelig på nettet.

 I tillegg sitter MBBL med egne eksperter som håndterer takst og verdivurdering, noe som sikrer deg rett pris ved kjøp og salg.

 DE TEGNER FOR DEG

På toppen av det hele har MBBL også sin egen tekniske tegner som kan løse oppdrag for absolutt alle, enten det er snakk om en garasje, uthus, utbygging eller et komplett nybygg.

 For MBBL er ingen oppdrag for små og ingen er for store. Og hele tiden har de kun ett mål for øye:

 At du kan sove trygt om natten, vel vitende om at du og boligen din er i trygge hender.