Ser lyst på fremtida

– Det er virkelig spennende tider. I dag trenger så og si alle en eller annen form for kjøling nesten uansett hva de holder på med. Vi ser et bra vekstpotensial og vi har mer enn nok å gjøre, forteller daglig leder i PTG Helgeland, Kjell Arne Antonsen.


Tilfeldig karrierevalg

Det var tilfeldigheter som gjorde at Antonsen fant veien inn i kjølebransjen. Tidlig på åttitallet var arbeidsmarkedet trått og etter et råd fra en bekjent søkte han seg inn på kjølemontørutdanning i Nord-Sverige.

– Det var blant annet Roy Ove Tverå og jeg, samt noen til fra Mosjøen. Vi måtte jo bare satse når muligheten bød seg. Skolen består den dag i dag, den ligger oppe i Övertorneå.

Etter at de kom hjem fra Sverige så Mosjøen Kulde og Klimaservice dagens lys og ble en periode drevet ut fra garasjen hos Roy Ove Tverå. Antonsen ble ansatt rett etter oppstart og etter hvert ble garasjen for liten og de flyttet over i andre lokaler. Det var hos MKK han etter hvert møtte Arnt Erik Eriksen og Leif Magne Bjørknes som sammen med han selv gikk over til det ny oppstartede firmaet Kjøleservice Helgeland i 2003.

Saken fortsetter under bildet.

STABILE KUNDER: - Vi har hatt veldig mye av de samme kundene siden vi startet opp her, det er gøy å se at folk er fornøyde med oss.

– Arnt Erik, Leif Magne og jeg kjøpte oss inn og fikk drive selskapet. Det som var vår visjon da vi startet var at vi skulle være på Helgeland med tilstedeværelse i alle byene og det har vi lyktes med. Med montører, fast verksted og kontorer i Brønnøysund, Mosjøen, Mo i Rana og Sandnessjøen. I 2018 ble vi delvis oppkjøpt av PTG som er lokalisert over hele Norge og i 2021 ble vi helt oppkjøpt.

Mange ben å stå på

Driften til PTG Helgeland er vidtspennende og er fordelt ut over fire byer, det gjør at de er mer robuste og har prosjekter fordelt på hele Helgeland. Det er travle tider hos alle avdelingene og de har et veldig bredt spekter der de jobber på alt fra industrihallene på Alcoa til nyinstallasjoner på sykehus samt små, mellomstore og store prosjekter og offshore installasjoner.

– Vi har et samarbeid med Mosjøen Kulde og Klima, de leverte kjøling til alle kranene på Johan Sverderup feltet. Så har vi vært der ute og satt kjøleanleggene i drift. Det er jo veldig givende å få ta del i sånne type prosjekter og det er også veldig gøy at vi har et annet firma fra Mosjøen som leverer dit.

Saken fortsetter under bildet.

OFFSHORE: PTG Helgeland har utført arbeid på Johan Sverderup feltet. Foto: privat

Det er mye nytt og spennende som skjer for tiden. Han trekker frem flere prosjekter som skiller seg ut.

I Brønnøysund har vi levert kjølingen til det nye distrikts medisinske senteret. Da snakker vi om kjøling til røntgen, CT, serverrom, ja det meste kort og godt.

I Mosjøen har vi fått inn en vedlikeholdsavtale med Alcoa Mosjøen der vi leverer alt av kjøling og ventilasjon utenom kjøling på selve kjøretøyene.

I Sandnessjøen har vi noen store prosjekter som foregår nå, bl.a på Dønna. Det er montering av kjøle og fryseanlegg, montering av stor isbitmaskin til produksjonen av is for å islegge fisken. Det er en isbitmaskin til flere hundre tusen som blir produsert i Nederland på oppdrag fra oss. Den skal på plass i løpet av forsommeren.

På Mo i Rana har vi nesten alt av kjøling og air Condition på Mo Industripark. Alt fra kraner, AC og ventilasjon. Der skal vi også ansette en mann til for å dekke etterspørselen i markedet på varmepumper.

Travle tider

Firmaet har veldig lojale kunder og det er mange som har hatt kundeforhold hos dem helt fra oppstarten i 2003. Antonsen forteller om meget dyktige ansatte som er godt innkjørt og vet hva de skal gjøre når de kommer på jobb om morgenen, slik at driften foregår så strømlinjeformet som mulig.

Saken fortsetter under bildet.

SKRYTER AV DE ANSATTE: – Det er våre flinke og dedikerte medarbeidere som gjør at PTG Helgeland vokser, sier daglig leder Kjell Arne Antonsen.

– Vi har vært inne i en svært hektisk periode nå, derfor har vi gjort noen grep og et av de er å bemanne opp med to mann fra 1. mars, dette for å dekke etterspørselen i markedet. Det nytter ikke å drive rovdrift på de ansatte, vi satser på kvalitet og ser oss nødt til å øke bemanningen. Samtidig er det jo gøy da, det viser at folk er fornøyde med produktene vi leverer, avslutter Antonsen.