HER ER KAPITALEN: Daglig leder Kjell Arne Antonsen er krystallklar på at bedriftens suksess utelukkende skyldes en erfaren og dyktig stab. Bakerst fra venstre har vi Mattis Johannesen, Petter Solbakken, Kjell Arne Antonsen, Runar Jørgensen. Foran fra venstre har vi Runar Aufles, Alexander Berntsen, Kim Rune Larsen og Leif Magne Bjørknes.

Satser offensivt
med nye eiere

Skrevet for ptg helgeland as
07.01.2020 20:57

Kjøleservice Helgeland blir en del av PTG AS. Det skaper en sterkere og mer slagkraftig bedrift som leverer miljøvennlige og energieffektive løsninger med topp kvalitet og service.

– Navneskiftet og fusjonene markerer at grupper­ingene nå skal vokse i fellesskap, sier daglig leder Kjell Arne Antonsen i det som tidligere het ­Kjøleservice Helgeland.

DEN PERFEKTE TEMPERATUREN

PTG er en forkortelse for Perfect Temperature Group og representerer visjonen til alle aktørene i konsernet; verdien av den perfekte temperaturen.

– Vi ser at det er et økende behov for effektive kjøle- og fryseløsninger. Energi er også en betydelig råvare og med den samlede kompetansen vi nå kan skilte med vil vi bidra til betydelige kostnads- og utslippsreduksjoner, sier Antonsen.

Saken fortsetter under bildet.

– VI FIKSER ALT: Prosjektleder Sigmund Johansen er godt fornøyd med at selskapet har fått laget et lite show-room som viser hvordan vannbåren varme fungerer i praksis.

STORE FORDELER

Hos folkene i Brugata 11 i Mosjøen er de klare til å ta selskapet til nye høyder. Oppdragene varierer mellom private hjem og industrielle løsninger. For den vanlige beboer er det store fordeler med å gå over til en varmepumpe:

– Energiforbruket til oppvarming kan halveres, hvilket i seg selv er grunn god nok, sier prosjekt­leder Sigmund Johansen.

Men det stopper ikke der. Stadig flere boliger blir i dag satt opp med vannbåren varme, koblet opp mot en varmepumpe. Det betyr at du har en perfekt temperatur året rundt – i alle rom.

ENKELT OG SMART

Dette er også et system du kan installere på hytta og styre ved hjelp av en app på smarttelefonen. Noe som gir deg full kontroll og et minimum av arbeid. Nå er det slutt på å ha nok med tørr ved, tømme aske og fyre opp i ovnen. Det perfekte inneklimaet er kun et tastetrykk unna.

Og hvis du tror at dette blir komplisert, så er fagfolkene til PTG Helgeland klare til å fikse alt. Du tar bare kontakt og så sørger de for at alt som skal til for å integrere vannbåren varme i boligen din blir installert på en profesjonell og effektiv måte.

Saken fortsetter under bildet.

LOKALT ENGASJEMENT: ­ – For oss er det helt avgjørende at vi klare å beholde den lokale kontakten med kundene. Den beste markedsføringen er fornøyde folk, sier daglig leder Kjell Arne Antonsen.

EN STYRKET MARKEDSLEDER

PTG Helgeland, som er lokalisert med egne verksteder og montører i Mosjøen, Mo i Rana, Sandnes­sjøen og i Brønnøysund, har markert seg som en offensiv og markedsledende aktør de siste årene. Med overgangen til PTG får de tilgang til betydelige krefter innen forskning og utvikling.

– Vi skal doble omsetningen i løpet av de neste årene, ikke minst gjennom fortsatt investering i forskning og utvikling. Vi skal også komme tettere på eksisterende og nye kunder geografisk, faglig og med høy servicedekning langs norskekysten og internasjonalt, sier konsernsjef Terje Arnesen i PTG.

Stadig flere oppdager de store fordelene med varme­pumper. I fjor installerte montørene i PTG 450 enheter. I år vil tallet komme opp i 550 enheter.

VIRKELIG GOD BUTIKK

Men det er ikke bare privatkunder som ser lønnsomheten i disse løsningene. For bedrifter er en overgang til varmepumper gull verdt. PTG Helge­land har nettopp sluttført en installasjon hos Eik-Senteret på Halsøy hvor effekten ligger på opp mot 70 kilowatt-timer.

Hva er så hemmeligheten bak den gode veksten til selskapet? Antonsen har følgende svar:

– Rett pris, god service og lokal tilhørighet. Vi er aldri bedre enn siste jobb og den beste reklamen er jungeltelegrafen.

ALLE HAR RÅD

Og for de som lurer på hva det vil koste å installere en god varmepumpe i boligen, så kommer fasiten her:

Mellom 17.000 og 26.000 kroner, litt avhengig av boligens beskaffenhet og hvor mange rom det er snakk om. Med andre ord, du trenger ikke å frykte et stort, økonomisk løft for å få til en lønnsom og miljøvennlig oppvarming.