PwC-teamet i Mosjøen: F.v.: Tina Hagen, Kim André Pedersen, Kristina Stefanova.

SAMMEN BIDRAR DE TIL ET STERKERE NÆRINGSLIV

PwC satser lokalt på Helgeland og vant nylig en prestisjekontrakt som revisor for batterifabrikken Freyr. I Mo i Rana har PwC vært tilstede i over 25 år som revisor for det lokale næringslivet. I Mosjøen er PwC det eneste av de 6 store revisjonsselskapene som har bemannet kontor.

De er en gigant på verdensbasis, har over 2000 ansatte i Norge, og har vært sentral som revisjonsselskap på Mo i over 25 år.

– For oss er det viktig å satse lokalt, sier partner og leder for PwC i Nordland, Silja Eriksen. I Mosjøen er PwC det eneste av de 6 store revisjonsselskapene som har bemannet kontor. I dag består PwC Nordland av 18 medarbeidere, fordelt på kontoret på Mo, i Mosjøen, Bodø og Brønnøysund.

 


HØYT UTDANNEDE - SVÆRT MOTIVERTE

PwC er en kompetansebedrift med høyt utdannede og svært motiverte mennesker. Det krever også at en leder må ta høyde for nettopp dette.

– Mye av min jobb handler om å legge forholdene til rette og være tilgjengelig for faglig støtte. Skape et optimalt arbeidsmiljø hvor det hele tiden er rom for utvikling og påfyll av ny kunnskap, sier Eriksen. Da blir også ordet omsorg viktig.

– Ingen personer er like. For noen er det viktig å kunne hente i barnehagen på et fast tidspunkt. Andre har behov for å dra litt tidlig på fredag for å kunne bruke helgen på hytta. Vi er en verdibasert virksomhet og jeg leder basert på våre verdier som blant annet er omsorg, samarbeid og integritet. Det er faktisk over 270.000 av våre medarbeidere på verdensbasis, som har valgt ut våre verdier. Det er vi veldig stolte av!

 


FRIHET UNDER ANSVAR

– Som medarbeider i PwC har du en stor grad av frihet under ansvar og det er ikke tvil om at arbeidspresset kan være hardt til tider. Da bli det desto viktigere som leder at du legger til rette for en god balanse mellom jobb og fritid, sier Eriksen.

Så er det også avgjørende at hun som leder kan følge med den enkeltes portefølje:

– Er det andre ting en medarbeider har lyst til prøve seg på? Hvor mye nytt ønsker de inn i hverdagen sin?

 


STORE OG SMÅ OPPDRAG

Fordelen med PwC er at du som medarbeider får anledning til å veksle mellom små og mellomstore bedrifter, og konsern som befinner seg helt i toppsjiktet. Når PwC sikret seg en kontrakt med batterifabrikken Freyr, som nylig hentet inn sju milliarder kroner på den amerikanske børsen, så vet man at det er snakk om et virkelig stort oppdrag.

– Men de folkene som skal jobbe med de store selskapene setter også veldig pris på å få lov til å bistå de mindre bedriftene. Det er i dette spennet at det skapes en dynamisk og interessant arbeidsdag, mener Eriksen.

 

PwC-teamet i Mo i Rana: F.v: Rita Tostrup Hagen, Marie Laberg Sletten, Aina Oddbjørg Sætermo, Renate Helen Hagh, Linn Erlandsen Høgås og Tina Hagen. Mikael Sund Heien, var ikke tilstede under bildetakingen.

 


PÅ LAG MED KUNDENE

PwC er et ledende globalt kompetansehus som bidrar med kunnskap, innsikt og verdiskapning.

– Målet er alltid å øke konkurransekraften i samarbeid med kundene våre. Da må våre folk også forstå hvilke rammevilkår den enkelte bedrift jobber under og hvordan verdikjeden er satt sammen, poengterer Eriksen.

Hvilket bringer oss til et helt sentralt poeng. Skal PwC lykkes, må de til enhver tid klare å rekruttere de beste hodene. Da er det ikke nok med en skarp CV og gode karakterer. Vel så viktig er personlige egenskaper.

 


SENTRALE VERDIER

– Integritet, tillit og omsorg er stikkord i denne sammenhengen. Vi skal også sørge for at kunden har en lav terskel for å ringe oss. Ingen problemer er for små og ingen spørsmål er for kompliserte. Vi skal være der, 24/7, slik at kunden føler en ekstra trygghet.

Da er det også betryggende å vite at du som kunde har hele PwC i ryggen. Hvilket igjen betyr at du alltid er sikret topp kompetanse uansett om det dreier seg om rådgiving, revisjon, transaksjonsstøtte eller juridiske tjenester.

 


DE SOM VIL LITT MER

– Mye dreier seg om å flytte grenser. Et brennende ønske om å ville litt mer. Hver dag. For dette blir helt sentralt i et næringsliv hvor endringstakten har økt dramatisk de siste årene, sier Eriksen.

Med PwC på laget er du sikret nye øyne som kan vurdere din bedrift med et vant blikk.

– Vi jobber med omstilling hver eneste dag og derfor kan vi umiddelbart ta en aktiv rolle i de endringene en kunde står overfor. Vi skal være både rådgivere, sparringspartnere og den gode hjelperen.

 


TRENGER FLINKE FOLK

Med en økende mengde oppdrag og nye kunder, er PwC hele tiden på jakt etter nye og flinke folk:

– Hvis du tenker at din utdanning, kunnskap og erfaring kan være til nytte hos oss, så ikke nøl med å ta kontakt. For én ting er sikkert, vi kan tilby verdens mest interessante arbeidsplass og et fantastisk arbeidsmiljø, avslutter Silja Eriksen.

 

Viktige rammevilkår: – Målet er alltid å øke konkurransekraften i samarbeid med kundene våre. Da må våre folk også forstå hvilke rammevilkår den enkelte bedrift jobber under og hvordan verdikjeden er satt sammen, sier partner og leder for PwC i Nordland, Silja Eriksen.