Opplever solid vekst på alle kontorene

PwC begrenser ikke satsningen sin til et sted, de satser for fullt i hele Nordland. PwC Nordland har kontorer i Bodø, Mo i Rana, Mosjøen og Brønnøysund.


Med så mye spennende som skjer i hele fylket ønsker de å ha en bred tilstedeværelse, uansett hvor kundene er lokalisert skal de ha dyktige fagfolk i nærheten som kan hjelpe.

– Vi ønsker å være revisor og økonomisk rådgiver for kunder og selskaper i hele Nordland. Under pandemien har vi brukt mye chat, video og telefon internt siden vi ikke har kunne vært like mye sammen. Så er det min oppgave å fange opp når med- arbeidere trenger støtte. Hos oss får man generelt mye ansvar hvis en ønsker det, forteller partner og leder for PwC i Nordland, Silja Eriksen.

Saken fortsetter under bildet.

Mosjøen: Tina Hagen, Kim Pedersen og Kristina Stefanova. Nina Vikdal var ikke tilstede da bildet ble tatt.

VERDIGRUNNLAG

Under studietiden i Bergen gikk Eriksen på bedriftspresentasjoner, et tilfeldig møte med ei hyggelig dame som representerte PwC på en av presentasjonene gav henne en dytt i riktig retning. Mange av de andre presentasjonene hun hadde vært på var veldig formelle og for lite folkelige for henne.

– Det appellerte ikke helt til meg, men hun var varm og imøtekommende. Jeg tenkte at hvis det er sånne folk i PwC, så er det en plass jeg kommer til å trives. Og det stemte jo når jeg først begynte å jobbe her. Jeg gikk på intervju hos andre selskaper, men følte meg ikke hjemme der. Det traff ikke meg som person og mitt verdigrunnlag. Nå har jeg vært her i PwC i over 16 år og det har stemt hele veien, det inntrykket jeg fikk på den bedriftspresentasjonen med Britt Einersen, smiler Silja.

ALT FRA FAMILIEBEDRIFTER TIL GLOBALE BEDRIFTER

Selskapet har et bredt spenn av kunder fra lokale bedrifter der de som jobber med kunden blir veldig godt kjent med eier. Der får man lov til å gjøre alt av revisjon, blir veldig selvstendig og det ligger mange faglige utfordringer der. I den andre enden av skalaen finner man bedrifter som Alcoa, Freyr, Biomar og SpareBank 1 Helgeland. Store internasjonale, nasjonale og børsnoterte selskaper, der man er mange som jobber i gruppe om å løse utfordringene deres.

– Vi har veldig mange familiebedrifter som vi er revisor for og det er spennende fordi man får en helt annen nærhet til kunden. Så skal man virkelig ikke kimse av de faglige utfordringene som den mer lokale bedriften bidrar med.

PwC er faglig sterke på økonomi, skatt og de ulike problemstillingene innenfor økonomifaget som rører seg ute hos bedriftene. Om det kommer regelendringer eller andre ting som de ser nytte av, tar de aktivt kontakt med hver enkelt bedrift for å opplyse om det.

Saken fortsetter under bildet.

Brønnøysund: Torill Skogmo og Solvår Myren

– Det er viktig for oss å bry oss om kundene våre. Med å bry seg om legger jeg blant annet i å dele av den kunnskapen vi innehar. Det er en styrke at vi er proaktive på å dele kunnskap. Vi holder en del webinarer hvor vi deler informasjon som vi mener kan være interessant for kundene våre, de har vi fått mye positive tilbakemeldinger på.

SATSER PÅ STUDENTER

PwC har lagt mer vekt på å tilby studenter jobb underveis i studiet. De blir en integrert del av arbeidsmiljøet, får være med på det sosiale og får jobbe med kunder. Studentene får selvfølgelig oppgaver som er tilpasset det at de enda er studenter, samtidig som oppgavene oppleves som utviklende og er et bra supplement til det de lærer på skolen.

– Vi har alltid satset på studenter, men da ofte i forbindelse med sommerjobb. Det nye er at vi har tatt inn flere studenteri jobb underveis i studiet og ser at det er veldig positivt for studentene og de ansatte som jobber hos oss fra før. Det gir utvikling til dem som får opplæringsansvar, enkelt sagt man lærer av å lære bort.Noe annet som er nytt er at studentene tas inn under studieløpet og kan bistå på vinteren som egentlig er den travleste perioden hos PwC. Det gir en bedre læringssituasjon og et mer reelt innblikk i hvordan arbeidshverdagen er. Studentene er heller ikke i en eksamensfase enda, så det er en god kombinasjon for alle.

Saken fortsetter under bildet.

Mo i Rana: Navn: Rita Tostrup Hagen, Marie Laberg Sletten, Aina Sætermo, Trine Keim, Linn Erlandsen Høgås, Mikael Sund Heien og Tina Hagen.

– Vi har åpent for at studenter kan søke på alle avdelingene våre, men akkurat nå er behovet størst på Mo og i Bodø. Får vi riktige søkere til de andre kontorene så tar vi selvfølgelig inn folk der også. Det å tilføre gode utviklingsmuligheter til de som studerer og har lyst til å bo i Nord-Norge synes vi er veldig viktig. Så vinner vi stadig flere oppdrag som starter i 2022,det gjør at vi ser for oss en vekst også for dette året, avslutter Eriksen.