SJEKK UT BUTIKKEN: Hanne Arnstad Stenvall er stolt over den nyoppussede butikken som fungerer som visningsrom for de ulike baderomsløsningene. Hun inviterer til åpen dag 30. Mars der baderomsutstyr er i fokus.

Oppblomstring som følge av økt aktivitet på Helgeland

Comfort Mosjøen har en totalrenovert butikk hvor kundene søker inspirasjon og veiledning. Men visste du at Comfort har mange rørleggere i staben, og er en totalentreprenør på hele Helgeland? Her får du alt innen rør, på ett sted.


- Vi merker at det er mye å gjøre og vi er veldig fornøyde med det. Veksten gjelder alt fra større anleggsoppdrag, privatmarkedet og i butikken vår. Det er virkelig gøy selv om det til tider er svært hektisk, smiler en fornøyd daglig leder hos Comfort Mosjøen, Hanne Arstad Stenvall.

De har over tid bygget seg opp en solid kompetanse for arbeid på større anlegg. Nå holder Comfort teamet på å prosjektere et nytt riggområde i Svenningdal i forbindelse med veipakken som skal bygges på E6 der. For å lykkes med denne typen prosjekter er de avhengige av godt kvalifiserte og faglig interesserte medarbeidere.

- Dette er noe vi begynner å få god trening og erfaring på, vi er gode på dette. På prosjektet oppe i Svenningdal er vi underleverandør for LNS der vi leverer og har ansvaret for vann og avløpssystemet til brakkeriggene som skal monteres, samt renseanlegg for vann og kloakk.

Tidligere har de levert større løsninger til prosjekter som veiutbygging på veipakken nord for Mosjøen og anleggsdriften og tjenester oppføring av bygg og renseanlegg hos vindkraftverket på Øyfjellet. Samt komplett vannrenseanlegg for Hattfjelldal kommune i Susendal og Varntresk. Nå er de i sluttfasen av et større prosjekt på Herøy, der et topp moderne notbøteri er under oppføring.

Karrierebytte og tilrettelegging

Det at Arstad skulle bytte ut en jobb i skoleverket å ende opp som daglig leder i en rørleggerbedrift var ikke helt opplagt, men når man er gift med en mann som eier nettopp en rørleggerbedrift og han attpåtil har behov for hjelp med det administrative er veien kort.

– Det hele begynte med at de trengte hjelp til struktur, fakturering, ordre og dokumentasjon. Det ballet bare på seg og til slutt ble det nå bare sånn, ler hun.

Arstad spesialiserte seg på mennesker med nedsatt funksjonsevne under kroppsøvingsstudiet og har dratt med seg kunnskapen fra det feltet inn i butikken, der de har en egen avdeling med utstilling av produkter som passer til personer og institusjoner som trenger et mer tilpasset tilbud av VVS utstyr.

Saken fortsetter under bildet.

TILPASSET BAD: - Vi har muligheten til å skreddersy tilpassede bad ut fra kundenes ønsker. Kom innom butikken for å se mulighetene, oppfordrer daglig leder hos Comfort Mosjøen, Hanne Arnstad Stenvall.

– Jeg er fryktelig interessert i det feltet der, det sitter i fra utdanningen min. Også er det gøy å være med på å forenkle hverdagen for kundene våre. Vi har alt fra forhøyelses ring for toalett, spesialtilpassede dusjer til innredninger du kan sitte ved, forklarer hun.

Det har heldigvis skjedd mye med design på området, slik at man kan skreddersy en løsning på det meste uten at det får et institusjonspreg. Noe som gjør det enda mer egnet for private hjem enn før.

– Det er viktig at man kan få et bad som er tilpasset kundens behov og forenkler hverdagen deres, samtidig som det ser virkelig flott ut. Nå skal vi ha en satsning ut over våren med fokus på den avdelingen i butikken. Det blir åpen dag 30. Mars der folk kan komme innom å få masse informasjon om vask og føn toalett, samt alt av spesialtilpasset baderomsutstyr.

Bra vilkår og arbeidsforhold

Generelt er det høy lønn i de fleste håndverksfagene nå. Comfort har lagt seg over tariff. Noe som er positivt om man vurderer å velge håndverksfag er at man får lønn under utdanning og det er et interessant yrke man kan vokse i.

– Håndverksfagene har etter hvert blitt mye mer spesialisert, og digitalisert, så det er noe for enhver smak. I rørleggerbransjen er dette med vannbåren varme, energi og miljø et fag i faget. Så du har mange valgmuligheter og du kan spesialisere deg. Gode lønns og pensjonsordninger synes vi er viktig, sier Arstad.

Etter å ha lagt bak seg en travel periode og gjort det spesielt bra den siste tiden har de gjort en del oppgraderinger på utstyrsfronten i bedriften.

– Da er det naturlig for oss å investere i folkene våre. Blant annet ved å kjøpe nye varebiler med firehjulstrekk. Det er viktig at de har bra utstyr, det er jo arbeidsplassen deres.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ VEIEN: Med hele Helgeland som arbeidsområde er det viktig med en god arbeidsbil.

Når de pusset opp bedriftslokalene for en tid tilbake, valgte de å gi ansatte garderobene et løft. Nytt er også at de ansatte har fått nyoppusset garderobe med egen sauna.

– Vi prøver å tilrettelegge så godt som mulig for folkene våre. En egen vaskemaskin for arbeidsklærne forenkler hverdagen deres slik at de slipper dra med seg jobb vasken hjem. Badstuen er mer et velferdstiltak som det ser ut som at de setter stor pris på, sier Arstad.

Ser frem til bedriftstur

I mars har Comfort Mosjøen planlagt å ta med de ansatte på snøscootertur igjennom en løsning levert av Naturlige Helgeland. De er opptatt av å handle lokalt enten det gjelder oppussing av butikken eller en blåtur med arbeiderne.

– Vi skal kjøre scooter fra Sjåmoen og over til Varntresk for så å overnatte på Sæterstad gård. Der blir det full bespisning og det er noe jeg virkelig ser frem til. Dette er et lokalt velferdstiltak vi gjennomfører i stedet for å reise ut av vår region på for eksempel julebord. Vi ser for oss at dette blir en mye bedre opplevelse, så nå håper vi bare på godt vær.