Fiskarhedenvillan, modell Aura

Nøkkelen til frihet

En boligdrøm oppleves ofte som sterkest den første kvelden man trekker dyna over seg i et nybygd hus. Den nye stillheten og luktene, innpakket i vissheten om at man endelig er der man hører til, er en uforglemmelig ramme for en god natts søvn.


Etter hvert som dagene går knyttes hus og beboere sammen med hage og omgivelser, og man har skapt sitt helt unike hjem.

Det er slik han beskriver drømmene han helst vil selge, Håvar Pettersen, som er Fiskarhedenvillans boligkonsulent på Helgeland. Han representerer en av Nordens største og mest veletablerte boligleverandører som har boligkonsulenter over hele landet.

- Hva er forskjellen på å kjøpe brukt bolig, og det å bygge sin egen fra grunnen av?

- Forskjellen er stor, forteller Håvar og peker opp på kontorveggen fylt med bilder av ulike boligtyper.

 

Fiskarhedenvillan, modell Pärlan

 

- Når man kjøper en brukt bolig så er huset iblant ikke tilpasset dagens byggeskikk og ofte kan vi ikke få det helt slik som vi ønsker det. I mange tilfeller må det også pusses opp en del for å få det slik som man vil. I nye boliger er huset tilpasset deg og ikke minst er huset bygd på dagens krav, bl.a. energikrav. Bygger du nytt hus kan du være sikker på at huset er tilpasset for fremtiden, og nå vet vi vel alle at dagens strømkostnader kan bli høye i årene som kommer. Da er det trygt å vite at man har bygget et hus for fremtiden – og man slipper å gjøre store oppussingsprosjekter i de neste 10-20 årene.

- I utformingen av boligen tar vi utgangspunkt i behovet, antallet beboere og beliggenhet. Så mikser vi dette med ideer man har plukket med seg fra besøk hos venner og familie, fra magasiner og ulike tv-program. Sakte, men sikkert skapes en skisse om hvor vi skal.

Fiskarhedenvillan er en svensk boligleverandør og forretningsidéen bygger på prisgunstige, lettbygde hus med røtter i en sterk håndverkstradisjon. Husene leveres Pre-cut (ferdigkappet materialer) og bygges planke for planke, på stedet - ikke i en fabrikk.

Hvert år produseres ca. 650 slike boliger og hver eneste leveranse er nøye kontrollert av produsentens arkitekter og ingeniører.

 

Fiskarhedenvillan, modell Sidus

 

- Hva koster det å bygge selv?

- Tja, hvor lang er en hyssing, svarer Håvar. Det som påvirker prisen er blant annet tomtens forutsetninger, dine tilvalg og hvordan du velger å bygge huset ditt. På denne måten har du mulighet til å påvirke kostnadene for byggingen. Det er denne fleksibiliteten som kjennetegner Fiskarhedenvillan, og vi styrer alltid mot den sluttsummen byggherren ser seg råd til å betale. Våre kunder har frihet til å velge selv hvilke entreprenører de ønsker å benytte seg av. Fiskarhedenvillan tilbyr også entreprenører gjennom sitt nettverk rundt om i landet og som har god kjennskap til vårt produkt.

 

Boligkonsulent Håvar J. Pettersen

 

- Du selger med andre ord ikke de husene som er avbildet i katalogen?

- Joda, det gjør vi. Men stort sett bygger vi ikke samme huset flere ganger, ingen kunder er like. Noen har en pensjonisttilværelse foran seg og ønsker en bolig tilpasset dette, mens andre har både små og store barn og skal ta hensyn til alles behov. Det er kundenes ønsker som skal oppfylles - jeg blir bare en som hjelper dem å realisere husdrømmen.

- Dekker du hele Helgeland?

- Ja, og for de som bor langt fra mitt kontor tilbyr vi møte via nett eller hjemmebesøk om det er ønskelig.

 

Fiskarhedenvillan, modell Mareld

 

- Hvordan foregår en slik modellering sammen med kunden?

- Dersom det er mulig besøker vi tomta hvor boligen skal stå, og ser på de lokale forholdene for sol, vind og snø. Etter dette så setter vi oss sammen og forsøker å se kundens behov på sikt. I løpet av årene endres naturlig nok behovene drastisk for en småbarnsfamilie, og det kan være smart å ta disse endringene med i planleggingen.

- Hva med bildene i katalogene?

- De er også viktige. Etter å ha sett litt på behovene og den økonomiske rammen for prosjektet er det naturlig å se på den ytre arkitekturen. Noen ønsker et moderne uttrykk, mens andre ønsker det mer tradisjonelle. Vi mennesker er forskjellige, og vi har ulik smak.

 

Fiskahedenvillan, modell Graniten

 

- Får kunden bestemme alt?

- Så langt det er mulig. Når første utkast på boligen er klar har kunden ofte spørsmål og innvendinger. For å gjøre prosessen tryggere tilbyr vi et designmøte mellom kunden, arkitekten og meg. I dette møtet får kunden mulighet til å fremme sine tanker, og arkitekten gjør eventuelle endringer underveis i møtet. Dette gjør at kunden får ta en aktiv rolle i tegneprosessen. Vi lar kunden ta avgjørelsen for hvordan deres fremtidige hus skal se ut og hvordan de vil bygge det. Det er vår definisjon av frihet.

 

Les mer om Fiskarhedenvillan her