Midt-Norsk Betong er en av Vefsn kommunes eldste industribedrifter.

Det vi selger skal vare i 100 år, produktene våre gjennomgår strenge kvalitetskrav før de går ut i markedet


Kvalitetsbetong fra Mosjøen
Mange kjenner til Midt-Norsk Betong Mosjøen fordi de har kjørt forbi bedriften på E6 og tittet inn over gjerdene.
Alle som får en omvisning her blir jo helt satt ut over hvor stort det er og hvor variert produksjonen er. De har bare sett noen ferdige rør utenfor veggene når de har kjørt forbi, ler daglig leder Magne Lund.
 
Tradisjonsrik bedrift
Midt-Norsk Betong er en av Vefsn kommunes eldste industribedrifter. Den snart 70 år gamle bedriften ble grunnlagt av Gunvor og Kåre Lundestad i 1952, på Vollan rett ved der Alcoa ligger nå i dag. Det ikke mange vet er at aluminiumsverket først kom flere år senere, betongfabrikken var allerede flyttet til dagens lokasjon på Skjervengan når byggingen startet. 
På den tiden var ikke husene rundt betongfabrikken bygd. Det var bare ei ør her nede, alt er fylt opp av fabrikken. Det sies at det var bare kyrne til kirketjeneren som gikk her nede når de bygde fabrikken i 1953, smiler Lund.
 
En finger med i det meste
Fabrikken har hatt en jevn vekst og har i dag totalt 19 ansatte. Bedriften var lokalt eid inntil for to år siden. Etter at de ble oppkjøpt av Loe konsernet i 2019 fikk mosjøbedriften et løft som følge av at salgsområdet gikk fra å være lokalt til over natten å bli landsdekkende. 
Vi er med på de store veiprosjektene i regionen, på rør og betong. Ellers er det nærområdet som er markedet vårt spesielt på ferdigbetong som utgjør omtrent halvparten av omsetningen vår. Men vi selger rør og kummer fra Hokksund i sør til Alta i nord, sier Lund stolt. 
 
Stabil aktør
Intensjonen til de nye eierne er at de gjennomførte oppkjøpet for å styrke sin egen posisjon, så vi vil beholde arbeidsplassene lokalt. Vi har kommet inn i en enda større familie som gjør alt tryggere og mer stabilt. Nå er vi ikke like preget av sesong, slår den daglige lederen fast.
Det som lages i Mosjøen er et godt tilskudd til produktene Loe allerede hadde i sin portefølje fra før, det er ting de ikke lager selv. 
Så er vi jo perfekt plassert med tanke på å levere produkter over hele landet, sier Lund. 


 FULL KONTROLL: Vegard Nordli styrer blandeprosessen fra kontrollrommet og lager ferdigbetong etter nøyaktige og optimaliserte resepter.
 
Høy kvalitet
Det stilles svært strenge krav til kvalitet på betongen som produseres og normene det skal passe innenfor. Et eget sandtak, lokalisert på Stormoen sør for Mosjøen, er med på å sikre kvaliteten på råvarene. 
Det vi selger skal vare i 100 år, produktene våre gjennomgår strenge kvalitetskrav før de går ut i markedet. Og det skulle bare mangle, det er presisjonsarbeid ned på millimeternivå det vi driver med. Se for deg at du står på et anlegg også passer ikke rørene sammen, det ville vært totalt krise, sier Lund. 
 
Aqua-Safe
Aqua-Safe er en prefabrikkert vannkum, som det er krav til at skal produseres innendørs under kontrollerte forhold. Selve monteringen skal foregå i varme, trygge og rene omgivelser før den sendes ut til kunde. 
Det er noe vi er stolte over å være godkjente for å levere. Basal Aqua-Safe er bransjens sikreste vannkum. Den leveres komplett, direkte på grøftekanten på grunn av de spesielle kravene til montering, sier Lund.
 
Lokal Sponsor
Midt-Norsk Betong ønsker å være en lokal støttespiller for barn og ungdom i Vefsn. 
Vi er med i nærområdet og støtter hovedsakelig det som går til barn og unge. Nå senest hjalp vi til på Camp Granmoen, sånne tiltak setter vi pris på å kunne være delaktige i. Ellers er det ikke få som har fått en bålring til lekeplasser og lignende rundt om i Vefsn. Det er givende å kunne være med å bidra til økt aktivitet, avslutter Magne Lund.


FERDIG STØPT: Tobias Martinsen og Hermon Tsegay Yohannes løfter av en støttering fra en nystøpt Kumring.