LOKAL EKSPERTISE SOM ER GULL VERDT

Med en base sentralt plassert i Mosjøen er Nordlandsfly din ideelle samarbeidspartner hvis du trenger et helikopter for å få utført jobben.

Spesielle oppdrag: Noen jobber er litt mer spesielle enn andre. Her har Nordlandsfly fått i oppdrag å transportere ut elg som er felt under høstjakta. Og her snakker vi virkelig om veteraner. Selskapet ble stiftet i 1985 og fikk driftstillatelse i 1986. Det betyr at selskapet har en grundig kunnskap om terreng, natur, vær og bedrifter i området. Dette er helt avgjørende for å kunne tilby skreddersydde løsninger til kunder med ulike transportbehov. Selskapets maskiner er perfekte for persontransport, lasteflyging, foto-oppdrag og telling av vilt, for eksempel jerv og elg.

TAR AV PÅ KORT VARSEL

– Alle vet at været i Nord-Norge er ustabilt. Vi har mange eksempler på at det ikke er mulig å komme seg fra Værnes eller Bodø til Helgeland. Da er det gull verd å ha helikopter stasjonert lokalt i Mosjøen, sier daglig leder Anne Severinsen i Nordlandsfly. Når tid er penger, er det perfekt å ha et lokalt helikopter som kan ta av på kort varsel i det øyeblikket det oppstår en luke i værvarselet.

UNIK KOMPETANSE OG ERFARING

Nordlandsfly har jobbet mye for kraft- og anleggsbransjen. Det betyr også at de har opparbeidet seg en unik kompe- tanse og erfaring innen dette området. I tillegg til at de også besitter avansert utstyr for å utføre kompliserte operasjoner.

Vi har verktøy som er spesialkonstruert for utlegging av nye traverser med isolatorkjeder og fjerning av gamle traverser, sier Severinsen. Selve utflygingen og plasseringen av traverser skjer uten at det er behov for personell i masta. Vi har også «nål» for trekking av kraftledninger.


KJENNER KUNDENE GODT

Det faktum at Nordlandsfly over mange år har utført oppdrag for faste kunder med lang helikopter-erfaring, bidrar til å øke sikkerheten. Kunden på bakken er godt drillet i hvordan man skal forholde seg og hvordan en last skal rigges optimalt for helikoptertransport. Det er av stor betydning for sikkerheten.

Helikopterselskapet har også hatt oppdrag i forbindelse med bygging og drift av prøvemastene for vindmølle- parken bak Øyfjellet. De har bidratt i rydding av kraft- linjetraséen til Marka og fløyet ut nye stolper. Og de har fraktet tonnevis med stein til sherpa-trappa, men det arbeidet er satt på vent på grunn av korona-epidemien. Virksomheten i Nordlandsfly er basert på kundene på Helgeland, men selskapet har utført kraftlinjesepksjon både i Sverige og i Sør-Norge. De har også utført telling og merking av elg både i Trøndelag og Oppland.