Leverer godt syn verken mer eller mindre

– Økt skjermtid, lesing og mer tid foran tv-en bidrar nok til at flere enn normalt merker at synet er i endring. Det vi holder på med er å levere godt syn.


– Mange tror vi selger briller og kontaktlinser, men det er egentlig ikke det vi gjør. Vi bruker tiden vår på at folk kan få så godt syn som de over hodet kan ha, erklærer daglig leder hos din Optiker, Tommy Jensen.

Bedriften har satset hardt på kompetanse. Begge optikerne har tatt en videreutdannelse ut over det en vanlig optiker har. Formålet med det er å bli enda bedre på å fange opp øyesykdommer. Og ikke minst få kundene videre i systemet slik at det går raskt og effektivt.

– Vi har en digital henvisningsløsning der vi kan henvise til øyelege og de får svar i løpet av 1-2 dager på hva som er problemet. Hvis kunden da trenger videre undersøkelse kan øyelegen henvise dem videre. Basert på våre målinger og våre instrumenter kan han stille diagnose. Det er en fullverdig øyelegeundersøkelse, slik at man betaler bare en vanlig egenandel.

Samtidig har han en oppfordring til folk om å sjekke synet mer jevnlig og benytte seg av optikerne for å være sikret at de ser så bra de kan gjøre.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR OPPFORDRING: Sjekk synet jevnlig

– Det er nok utrolig mange som går rundt og ikke utnytter den viktigste sansen de har fullt ut, nemlig synet. Vi vet f.eks at det er utrolig mange som har blitt operert for grå stær som ikke har vært og sjekket synet etter operasjon. Mange kommer flere år etter operasjon og har sett veldig mye dårligere enn de hadde trengt å gjøre.

Lokalt eierskap

Din Optiker er en lokalt eid bedrift som er medlem av kjeden c)optikk, de har 170 butikker i Norge og er Nordens største kjede innen optikk. Dette sikrer kundene de beste synsløsningene og et utvalg av varer og priser som er korrekt.

– Men det er ingen tvil om at vi har lagt veldig fokus på kvaliteten. Det handler om at når først brillen er kommet på nesen, så er det opplevelsen av den brillen som betyr noe.

Din Optiker ble startet 1. juli 1995 og merker at de har lojale kunder. Det er mange kjente fjes som hadde sin første tur innom under oppstartsåret som fortsatt trofast benytter seg av dem.

– Det har gått nesten en generasjon siden oppstarten. Kunder som har hatt en god opplevelse med å være kunde hos oss rekrutterer inn nye kunder. Det er mye mer tillitsfullt om en bekjent gir deg en varm anbefaling, enn noe annet.

Den siste flyttingen i 2017 har hatt stor betydning for driften.

– Det at vi flyttet og kom oss inn i gågata var veldig viktig for vår del. Selv om vi ligger bare et godt steinkast unna der vi flyttet fra, utgjør det en helt annen verden i forhold til synlighet. Nå ligger vi midt i smørøyet og perfekt i gågatemiljøet.

Som leder

Jensen er fagutdannet som optiker med en mastergrad. Et ledelsesprogram gjennom kjeden de er tilsluttet viste seg å være veldig nyttig for å bli mer strukturert i tilnærmingen til det å være leder.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG FUNKSJON: – Når først brillen er kommet på nesen, så er det opplevelsen av den brillen som betyr noe, forteller daglig leder hos din Optiker, Tommy Jensen.

– Jeg tror jeg er ganske tillitsfull og gir mye ansvar til de ansatte. Jeg vet at de klarer de oppgavene de har og jeg har ikke noe behov for å kontrollere eller følge opp veldig mye. Hvis de har noen utfordringer, kommer de til meg og da løser vi det i fellesskap.

Kan levere på dagen ved skade

din Optiker kan levere en brille på dagen om noen er uheldig og ødelegger brillene sine. Det forutsetter at glasset er i en slik tilstand at det lar seg gjøre å tilpasse det til en ny innfatning. Det betyr at man slipper å være uten briller en uke eller fjorten dager, men rundt en time.

– Senest i dag slipte jeg til noen glass som egentlig har vært i en helt annen innfatning, som nå har blitt tilpasset en ny innfatning. Hvis du er avhengig av briller er det ganske stor forskjell på en time og ti dager ventetid. Det er virkelig gøy å kunne yte ekstra service å utgjøre en forskjell for kundene våre, smiler Jensen.

Trekker frem teamet

Han roser de ansatte når han forklarer hvorfor butikken går bra og forteller at de har vært heldige som har hatt stabile folk som har jobbet der i flere år og gjort det å handle linser og briller trygt og godt for folk.

– Den jobben som de ansatte gjør med å finne de rette brillene, at det blir en positiv greie å gå ut med den brillen på nesen, det er det aller viktigste. Det er et lagarbeid og man skal ha mange gode kvaliteter når man jobber her.