Jeg setter umåtelig pris på de ansatte som har stått på i et vanskelig år med mye usikkerhet.

Hyller de ansatte.


Hyller de ansatte
Kjøpmann Stian Skogsås på Rema 1000 Halsøy trekker frem de ansatte når han forteller om hvordan butikken hans har skapt en solid vekst i et år preget av korona.
Jeg setter umåtelig pris på de ansatte som har stått på i et vanskelig år med mye usikkerhet. Det ble veldig mye nytt i forhold til smittevern og forebyggende tiltak. Fortsatt leverer de til gull. Vi har hatt en omsetningsvekst på nesten 23 prosent, smiler kjøpmannen.
 
Godt miljø
Jeg er prisgitt de ansatte og er veldig glad for at jeg har den gruppa. Vi har en veldig god miks her, fra hun eldste på snart 71 til den yngste på 18. Så «bestemor» drar oss litt i ørene om vi roter på spiserommet, spøker Skogsaas.
 VELHOLDTE HYLLER: Jørgen Forsmo stabler inn varer og rydder vekk tomgods

Fordele ansvar
Kjøpmannen forteller om viktigheten av å delegere ansvar og oppgaver til de ansatte. Det gir et økt eierskap til den jobben de har. Så blir de selvfølgelig veiledet og sekundert etter hvordan jobben løses.
For eksempel Jørgen, han har jo drevet på med ferskvare bestandig. Jeg kan godt bestille ferskvarer, men jeg kan ikke gjøre det like bra som han. Da må jo han gjøre det, sier Skogsaas.
Jørgen Forsmo er NK på Rema 1000 Halsøy og smiler bare når han hører sjefens beskrivelse.
Det er typisk han å være så beskjeden, han har en bra lederstil. Det er en av grunnene til at jeg trives så bra på Rema, jeg har faktisk jobbet her i ti år nå og her blir jeg. Forsmo forteller om et travelt år med ekstra koronavask og andre tiltak på toppen av jobben de normalt utfører. Søndagene går med til å rydde å klargjøre butikken for ny kampanjeuke og bestilling av varer.
Det er smart å gjøre på søndag, da ser du hva som har gått i helga. Det gir økt kontroll og fører til mye lavere svinn.


ARBEIDSJERN: Mohamed Saleh står på for at frukt og grøntavdelingen skal være en av de  beste i byen.
 
Framtidig kjøpmann
En som har steget raskt i gradene er frukt og grønt ansvarlig Mohamed Saleh. 21 åringen drømmer selv om å komme seg inn på Rema skolen for så å bli kjøpmann. Han står på for å nå målet.
Jeg begynte på Rema 1000 for under to år siden. Etter åtte måneder fikk jeg tilbud om å bli fruktansvarlig. Vi har stått på sammen og blitt bedre. God planlegging fører til redusert svinn og det er viktig. Nå føler jeg vi har en av byens beste frukt og grøntavdelinger, sier Saleh stolt.
Mohamed er dyktig og hardtarbeidende. Vi skal prøve å søke han inn på Rema skolen nå til neste år. Jeg skal gi han den beste pakken for at han skal lykkes han også. Det er det som er fint med å jobbe i Rema systemet, alle har muligheten til å stige i gradene, avslutter kjøpmann Stian Skogsaas.
 
STOLTE ANSATTE: Fra venstre: Jørgen Forsmo, Kjøpmann Stian Skogsaas, Vegard Krutnes, Linn Drevland og Mohamed Saleh.