TOPP SOMMER:  Koronaen kom som et sjokk, men sommeren ble veldig bra for Fru Haugans Hotel. – Høsten blir litt mer usikker, men vi skal stå på for å skape et topp tilbud hver eneste dag, sier Ellen Løvold Strand og Sverre Haakon L. Strand.

– Hotellet skal være
et reisemål i seg selv

Skrevet for FRU HAUGANS HOTEL
07.10.2020 19:48

Med en lang fortid er Fru Haugans Hotel klar for en ny og spennende fremtid.

– Hotellet skal være et reisemål i seg selv. Det er mye historie i veggene her og det er en stor arv vi forvalter, sier ekteparet Ellen Løvold Strand og Sverre Haakon L. Strand.

FAMILIETRADISJON

De registrerer blant annet at flere av de som overnatter ble kjent med hotellet da de som barn satt i baksetet på bilen. Nå tar de med seg sine egne barn for å opprettholde det som har blitt en familie-tradisjon.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆRT TILBUD: Den spektakulære Ziplinen ned fra Øyfjellet til hotellhagen har blitt svært populær. Foto: Hans Petter SørensenEt annet fenomen er de som ringer og lurer på om Fru Haugans Hotel er det hotellet som ligger ved siden av Zipline.

Og det var jo litt av det vi ønsket med en slik etablering, å få opp en ekstra attraksjon koblet direkte til hotellet, sier Sverre Haakon L. Strand.

DET LILLE EKSTRA
Filosofien til Fru Haugans Hotel er like enkel som den er vanskelig:

– Vi ønsker ikke å kjøpe inn noe for én krone og bare selge det videre for to. Det må være noe mer, vi må skape en ekstra dimensjon. En opplevelse, en atmosfære, noe du husker lenge etter at du har sjekket ut, understreker Ellen Løvold Strand.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT TILSKUDD:  En ny vinterhage har blitt et fint tilskudd til Fru Haugans Hotel og gir bedriften muligheter til å skape nye og skreddersydde tilbud.Dette er en av begrunnelsene til at de har valgt å utvide med en ny vinterhage, som blant ¬annet er tenkt brukt til å lage premiumprodukter.

– Da har vi hele Norge som markedet og gjerne utlandet også. Målet er å skape en signatur-kolleksjon av små pakker som kombinerer unike opplevelser med lokal mat i verdensklasse.

– Og det er klart, dette er en investering du primært gjør med hjertet, ikke en kalkulator. Vi må hele tiden fornye og forbedre oss.

Saken fortsetter under bildet.

TRADISJONSRIKT MILJØ: Restaurant Ellen byr på topp mat i historiske omgivelser.KORTREIST MAT

I en slik sammenheng spiller også maten en sentral rolle, og hotellet legger stor vekt på at ting skal være laget fra bunnen av, gjerne med lokale råvarer.

Derfor finner du hjemmebakt brød og leverpostei på frokostbordet og kan nyte en pistasj og urtepanert lammecarré med selleripure, asparges, tyttebær og rødvinssaus til middag. Eller bakt kveite fra helgelandskysten.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE MATGLEDE: Fru Haugans Hotel legger ned mye arbeid for å skape en unik og hjemmelaget meny. Som her med en urtepanert lammecarré.Så er det mange som lurer på hvordan det blir med årets julebord?

Svaret er at den tradisjonelle versjonen utgår, men hotellet lover å skape god julestemning og ekte julemat. For 2020 ble året hvor ting endret seg over natten.

STYRKET SAMHOLD

Pandemien skapte store utfordringer, men Fru Haugans Hotel har også registrert at krisen har sveiset byen om mulig enda tettere sammen:

– Mosjøen var jo fra før en koselig og sjarmerende småby. De siste månedene har vi sett at alle står på for å hjelpe hver- andre og det er fokus på å handle lokalt der det er mulig.

Samholdet i Mosjøen er beundringsverdig sterkt.

Saken fortsetter under bildet.

LOVER GOD STEMNING – Det blir ikke klassisk julebord i år, men vi kan garantere flott julestemning og god mat, sier Ellen Løvold Strand og Sverre Haakon L. Strand.Et annet positivt utslag av 2020 er at veldig mange nordmenn fikk opp øynene for sitt eget land:

–Jeg tror vi kan si at det var i år Helgeland for alvor ble oppdaget. Og dette kommer folk til å fortelle naboen, slik at også 2021 blir en sesong med et betydelig større innslag av norske turister.

OFFENSIV INNSTILLING

Så vil det inntil videre hefte noe usikkerhet rundt hvordan det blir med mulighetene for kurs - og konferanse. Her vil det være smittevernreglene som til slutt avgjør utfallet.

Til tross for de siste måneders turbulens har Ellen Løvold Strand og Sverre Haakon L. Strand en urokkelig tro på fremtiden for hotellet, byen og regionen:

– Vi har alt som trengs. Nå er det opp til oss i bransjen å sørge for at vi leverer et attraktivt tilbud.