Den smakfulle ribben har fått stor oppmerksomhet fra gjestene, og Stefka forteller at folk kommer tilreisende for å oppleve julens magi på Fru Haugans.

Fru Haugans Hotel er opptatt av å strekke oss langt for gjestene.


Skaper magiske opplevelser for alle

Hos Fru Haugans Hotel begynner lukten av jul å fylle alle restauranter og spisestuer på hotellet. Deres tørrmodnede ribbe får tilreisende til å komme år etter år, og på årets meny finner vi en tradisjonsrik dessert med en spennende vri. 
 
Fru Haugans har i over 200 år servert sine gjester deilig mat og drikke, og ikke minst en eksepsjonell service. På hotellets tre restauranter serveres det sesongbaserte retter som endres etter hvilke råvarer som er på sitt beste. På kjøkkenet står det dyktige kokker som leker seg med smaker og kombinasjoner fra hele verden. Tradisjonsrike retter er også noe kokkene triumferer på.


 
– På Fru Haugans Hotell er vi opptatt av å strekke oss langt for gjestene. Vi lager mat som smaker godt, og vi er åpne for forslag fra gjestene våre. Vi tilpasser også menyen etter ønsker og behov fra de som kommer for å nyte et måltid her, forteller Food & Beverage manager Stefka Vasileva.

Råvarer som imponerer

På menyen denne julesesongen står det tradisjonsrik julebuffet som serveres i Restaurant Hagestuen, med muligheter for tre retters meny servert i stuene på hotellet, restaurant Ellen og Vinterhagen. De siste fire årene har Fru Haugans fått tak i tørrmodnet ribbe fra Trondheim slaktehus. Den smakfulle ribben har fått stor oppmerksomhet fra gjestene, og Stefka forteller at folk kommer tilreisende for å oppleve julens magi på Fru Haugans.


 
– Gjennom hele året har vi gjester fra mange ulike steder, og til jul opplever vi at folk kommer tilbake fordi de elsker den tørrmodnede ribben vi får fra Trondheim. Det at vi bruker råvarer av høy kvalitet gjør at vi er selvsikre på at all maten vi serverer smaker godt.

Samarbeider lokalt

Restaurantene er også opptatte av å bruke lokale leverandører som leverer kortreiste råvarer. På kjøkkenet lages absolutt alt fra bunnene av, og gode råvarer er derfor en nødvendighet.
 
– Vi samarbeider med flere lokale leverandører, blant annet får vi rakfisk fra Sæterstad Gård, lutefisk fra Vega, og ost fra Strandli Gård i Grane. Maten skal være bra og den skal se delikat ut! Det gjelder alle måltider og retter som vi serverer på huset, forteller hun med stolthet.


 
Julen er her

Julepynten er allerede oppe, og bordene er dekket for gjester av alle slag. Totalt kan de serverer over 300 mennesker fordelt på alle restaurantene.  Finner du ikke noe som treffer deg på menyen, er det bare å ta kontakt med hotellet for å få maten tilrettelagt. For en knapp måned siden hadde de nemlig en gruppe som ønsket å få servert en av menyen som Fru Haugans brukte for over 100 år siden.


 
– Hos oss står service i senter, og det viktigste for oss er at gjestene våre får en trivelig opplevelse når de trer inn dørene våre. Vi har mange dyktige kokker og servitører med fagbrev og nasjonal og internasjonal erfaring. I år har vår konditor lekt med den klassiske multekremen. Vår versjon har fått det fine navnet «Magisk julekule», og består av multer, hvit sjokolade, mousse og krumkake toppet med 24 karat gull. Med den kan vi neste garantere at julestemningen kommer strømmende på, avslører Stefka Vasileva.