PIGG OMSETNING: – På helgelandske vinterveier er det kun piggdekk som gir deg optimalt grep, sier daglig leder Bjarne Olsen på Dekklageret AS.

Har økt omsetningen
med ni mill. på tre år

Skrevet for dekklageret
11.01.2020 21:36

Kvalitet selger og nå må Dekklageret doble arealet for å dekke etterspørselen.

– Pigg.

Svaret kommer før spørsmålet er fullført. Daglig leder Bjarne Olsen på Dekklageret AS er kanskje den i Vefsn som vet mest om dekk. Og dermed også om hva som fungerer og hva som ikke gjør det.

– Jeg har selv prøvd å være idealistisk og kjøre piggfritt, men det går rett og slett ikke her på Helgeland.

STARTET PÅ GULVET

Bjarne begynte som det han selv definere som «grease monkey», en ung gutt som startet med å koste gulvet. I 2011 etablerte han Dekklageret og de tre siste årene har de økt omsetning med tre millioner kroner hvert år. Selskapet har også en ­avdeling i Sandnessjøen.

Saken fortsetter under bildet.

FLINKE FOLK: – For å lykkes må du rekruttere de rette folkene som kan faget, sier Bjarne Olsen. Her sammen med f.v. Raivis Rubulis, Aleksander Thommassen, Bjarne Olsen, Stian Brocks, Oscar Myrnes.

Selskapet selger dekk, felger, batterier, gass og ­tilbyr dekkhotell. I dag er det rundt 1.000 kunder som sjekker inn hver vår og høst. Men nå er ­kapasiteten sprengt med dagens 360 kvadratmeter og 13 containere. Derfor skal arealet dobles.

SATSER PÅ STORE DEKK

Siste tilskudd på stammen er store dekk til traktorer og lastebiler. Det har også gjort det nødvendig å investere i tyngre utstyr, for de tyngste dekkene kommer fort opp i 150-200 kilo.

– Nokia Hakkapeliitta.

Nok en gang kommer svaret før spørsmålet om hvilket dekk som er best, blir fullført.

– Uten tvil. Dette er det suverent beste vinterdekket du kan sette på bilen din, lover Bjarne.

Saken fortsetter under bildet.

GAMLE DEKK ER FARLIGE: – Du må huske å sjekke dekkene, er de for gamle, blir de fort farlige. Og, ikke minst, sjekke lufttrykket, sier Bjarne Olsen.

SLURVER MED TRYKKET

Hva er så den største feilen bilister gjør når det kommer til dekk?

– Mange kjører for lenge på gamle dekk, noe som er direkte trafikkfarlig. Så er folk også for sløve når det gjelder å sjekke dekktrykket, noe som igjen kan få stor betydning for veigrep, bremselengde og kjørekomfort.

– Mange glemmer også å justere trykket når de laster bilen full i forbindelse med ferier og høytider.

FÆRRE FELGER

Én artikkel som det går betydelig mindre av, er felger. Dette var tidligere et klart statussymbol og 16-åringer forlangte gjerne nye felger når de skulle ut og øvelseskjøre med mammas bil.

– I dag kommer de nye bilene stort sett med flotte og gode felger, så markedet er blitt betydelig redusert, sier Bjarne Olsen.