BYGGET STEIN PÅ STEIN: – Vår styrke er tung kompetanse og dyktige fagfolk. Samtidig er det en klar fordel at vi har vært lenge i bransjen og dermed har bygget opp bedriften, stein for stein, sier daglig leder Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS.

Glassklar suksess

Skrevet for J. Eberg hansen AS
10.09.2019 16:46

Bedriften har over 70 års fartstid  i bransjen, men har aldri vært så offensiv og markedsledende som nå.

– Nøkkelen til suksess ligger i gode produkter og en høyt kvalifisert stab, sier glassmester og daglig leder Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS.
 
DET NYE HELGELAND
Det var faren hans som startet bedriften i Tromsø i 1948 og tok den med seg til Mosjøen i 1957. Dermed ble selskapet med på den kraftige veksten i Vefsn og på Helgeland.

Saken fortsetter under bildet.

SENTRALE PRODUKTER: Lås og beslag utgjør en sentral del av porteføljen J. Eberg Hansen. Her er Thomas Granhaug i full gang med den siste finjusteringen av en digital lås.
 I 2017 fusjonerte de med Glass og Fasade AS og fikk samlet verksted, produksjon og butikk under samme tak, noe som har ført til en langt mer rasjonell drift.
 
BRED PORTEFØLJE
I dag er J. Eberg Hansen AS en komplett og moderne bedrift som tilbyr tjenester innen en rekke områder:
 
·      Energisparende glass
·      Interiørglass og speil
·      Sikkerhetsglass
·      Isolerglass
·      Glassrekkverk
·      Solskjerming, screen og markiser
·      Lås og beslag
·      Dører, automatikk og adgangskontroll
 
Automatikk er noe bedriften startet med tidlig og helt siden 1974 har de bygget seg opp en solid kompetanse på nettopp dette. De siste årene har bedriften også satset tungt på adgangskontroll, lås og beslag.

Saken fortsetter under bildet.

TILBYR SKREDDERSØM: Geir Sten programmerer en datastyrt fresemaskin som gjør at bedriften er den eneste på Helgeland som kan tilby skreddersydde løsninger på vinduer, dører og glassfasader.
MANGE BEIN Å STÅ PÅ
Med en så bred portefølje har bedriften mange bein å stå på og kundene er en god blanding av bedrifter, offentlige etater og private.
 
– Interiørmessig er glass til kjøkken noe som er blitt veldig populært, sier Per Jakob Hansen.
 
Utvendig er det stadig flere som ønsker å få hele balkongen rammet inn i glass, noe som gjør at du forlenger ”utesesongen” betydelig.

Saken fortsetter under bildet.

ETTERSPURT VARE: – Vi ser at det er en stor etterspørsel i markedet for ulike typer solskjerming, sier Ole Magnus Forsmo.
 EGEN VAKTELEFON
Som en ledende leverandør på Helgeland, legger J. Eberg Hansen stor vekt på at de skal kunne bistå kundene så fort som mulig. Hvis det står om kan bedriften selv produsere en dør på to til tre dager. I tillegg har de etablert en egen vakttelefon som bemannes 24 timer i døgnet.
 
SPENNENDE OPDPRAG
Bedriftens solide fagmiljø har også sørget for at de har kapret større jobber som blant annet Brønnøysund Lufthavn, nye Kippermoen Ungdomsskole og Skansen Kjøpesenter i Sandnessjøen.
 
Et annet og utfordrende oppdrag er det Snøhetta-tegnede Petter Dass-museet på Alstadhaug.
 
– Vi leverte alt av utvendig glass. En krevende jobb hvor bygget er skåret inn i fjellet, med en utkraging mot sjøen.

Saken fortsetter under bildet.

EGEN PRODUKSJON: Tomas Karolin er en av fagarbeiderne til J. Eberg Hansen AS som setter bedriften i stand til å levere produkter til et bredt spekter av kunder. Her kutter han aluminiumprofiler.
EN RIVENDE UTVIKLING
J. Eberg Hansen teller i dag 15 ansatte og ligger i snitt på en årlig omsetning på mellom 20 og 25 millioner kroner.
 
Og fremtiden?
 
– Den ser lys ut. Helgeland er nå en av de meste spennende regionene i Norge, og utviklingen her går i et rivende tempo. Så selv om vi har passert 70 år ser vi virkelig frem til de neste 70, konkluderer daglig leder Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS.