Bedriftens stolthet: Daglig leder Arne Thoresen foran bedriftens foreløpig største stolthet, kranbilen som løfter 1600 kilo mer enn tretti meter ut fra bilens senter. – Det skjer mye i Rana og det skal vi være med på, sier Thoresen litt hemmelighetsfullt om et nytt kjøretøy han har investert i og som han mener blir en unik konkurransefordel.

GJØR STORE LØFT PÅ HELGELAND

Det foregår mange løft hos Ice Drift. Det skulle kanskje bare mangle når de har Helgelands største kranbil. Men daglig leder Arne Thoresen er også opptatt av å løfte fram ansatte og andre lokale bedrifter.

På den måten bidrar han støtt og stadig til at kunder av Ice Drift kommer i mål med sine arbeidsoppgaver eller utfordringer. Og det skjer til alle døgnets tider.

– Hos Ice Drift prøver vi å løse alle forespørsler som kunden kommer med. Det vet kundene og derfor ringer de ofte oss, selv om oppdraget er på siden av det vi egentlig driver med, sier daglig leder Arne Thoresen.

 


LOKALPATRIOT

Med den ideologien i bunn og mål om å være en totalleverandør, har han endt opp med å løse mange oppgaver langt utenfor det eget utstyr og maskinpark kan bidra med. For eksempel å skaffe renholdere eller trafikkstyrere til kunder.

– Vårt motto er at jobben skal gjøres og det betyr ingenting hvor mye klokka er på døgnet. Det vi ikke får til selv, videreformidler vi til andre. Vi er lokalpatrioter og ønsker å støtte lokalt næringsliv, sier han.

 


BRAKKERIGGER OG JACUZZIER

Ice Drift driver med logistikk og transport. Det startet for 10 år siden med brøyting og transport. I 2016 og 2017 var det nødvendig med ei omstilling og Thoresen kjøpte et kranselskap som han implementerte i Ice Drift. I dag er de spesielt stolte over å ha Helgelands største kranbil. Den løfter 1600 kilo 31 meter ut fra senter av bilen.
– Vi løfter stort sett alt som kan løftes. Takstoler, andre maskiner, containere, store rør og vinduer, og store forskalingselementer. Vi har også løftet altandører og jacuzzier til privatpersoner.

Innen frakt går det blant annet i stålarmeringer, elementer, brakkerigger og fisk.

 


NØKKELFAKTORER

I dag består maskinparken av semitrailere, hjullastere og kranbiler. Alt utstyr hos Ice Drift er nytt og moderne, sertifisert og godkjent.
– Nytt og riktig utstyr, og de rette folkene. Det er nøkkelfaktorene som gjør at bedriften går bra i dag. Det er viktig for meg at de ansatte er fornøyd og det opplever jeg at de er når utstyret fungerer. Det er dyrt å kjøpe nytt, men det lønner seg i lengden, sier Thoresen.
Han mener at det viktigste han har lært i sine ulike lederstillinger siden 1993, er å se mennesket i den ansatte.

– Det er ikke alltid jeg føler at det er tid til det i en hektisk hverdag, men for meg er det viktig å prøve å forstå den ansatte. Alle er forskjellige og har forskjellige behov. Thoresen utdyper dette når han beskriver sin lederstil:
– Jeg spør, jeg kommanderer ikke. Når vi møtes hver morgen på matrommet spør jeg den enkelte om det passer å ta oppdraget. Jeg prøver å ta hensyn til privatliv og familieliv når oppdrag går utover ettermiddagen. Da er ikke noen vits å sende den som må hente i barnehagen klokka tre.

Og er det natt og ingen andre kan rykke ut, så tar han jobben selv.
– Jeg har alltid en back-up-plan også, så jeg vil si at jeg er god i logistikk. Det må man være for å drive økonomisk i denne bransjen.

 


STOLTHET

Det siste er viktig for Thoresen. Han ønsker å tilby en trygg og varig arbeidsplass for sine ansatte. Erfaringen med det motsatte, da han måtte si opp medarbeidere og skalere ned driften, var tung.
– Jeg prøver hele tiden å ha nok arbeid til de fast ansatte. Det har jeg klart siden omstillingen i 2016 og 2017, bortsett fra én måned med permitteringer i fjor etter koronaen. Får vi mange oppdrag, bruker jeg heller tilkallingshjelp framfor å ansette flere. Markedet kan endre seg, så jeg er forsiktig med å vokse for fort. Jeg selger heller utstyr enn å si opp folk i nedgangstider.

For Thoresen er det viktig at både den ansatte og kunden lykkes.

Den ansatte med å få jobben trygt i land. Kunden med å få gjort jobben.
– Når en ansatt lykkes med oppdraget eller kunder gir gode tilbakemeldinger til den ansatte, gjør det meg skikkelig stolt.

 


SIKKERHET OG SØVN

Selv om Ice Drift har som mål å være effektive og løse et hvert oppdrag, skal det aldri skje på bekostning av sikkerhet. Før alle jobber utføres gjøres det analyse av risikomomenter:
– Det skal være trygt å jobbe hos oss. Alle mine ansatte skal trygt hjem hver dag, understreker Thoresen.

Dette er så viktig for han at han sjekker det selv hver eneste dag.
– Jeg sover ikke sover godt om natta før jeg vet at alle ansatte er trygt ferdige med dagens jobb. Først da kan jeg slappe av.