BLI BEGEISTRET, UTFORDRET OG INSPIRERT

BLI BEGEISTRET, UTFORDRET OG INSPIRERT

FESTSPILLENE HELGELAND
      Vi er inne i en tid som er vanskelig for mange. Pandemien har rammet verden hardt, og kulturlivet spesielt. Det vil fortsatt ta tid før alt blir som før. Men det er lys i enden av tunnelen. Snart er det tid for slippe til kunst og kultur igjen!

Festspillene Helgeland 2021 har valgt nettopp «tid» som tematikk for årets festival. Vi ønsker å utforske den relative dimensjonen som tiden er. Er tid det samme som sekunder, minutter, timer, dager og år? Eller er tid noe helt annet?

Vi skal også sammen utforske vårt forhold til tid. Hva den gjør med oss og våre liv, hvordan vi gjør oss avhengige av den, og hvordan vi kan frigjøre oss fra den.

Vi skal se oss tilbake, vi skal se framover. Vi skal se her og nå.

I kunsten er tid et sentralt element, både i musikk, scenekunst og visuell kunst. Et fotografi prøver ofte å «fange tiden», mens man i en dans er nødt til å ha god puls og rytme. Metrikken deler musikken inn i takter, grupperer tonene og gir oss en følelse av tid mens vi enten spiller eller hører på. Noen stykker og låter føler vi at løper av gårde, mens det i andre føles som om tiden nesten står stille.

Festspillene Helgeland er en festival hvor kunstnerne og utøverne har frie tøyler og hvor du som besøkende er i fokus. I år har vi plukket fram noe av det beste fra kunst- og kultur- scenen på Helgeland, som vi nærmest ikke kan vente med å presentere. I tillegg kommer spennende og makeløse kunstnere
fra hele landet og fra rundt om i Europa. Sammen med våre partnere i Toppenkurset, Byfesten og Galleria Kunstfestival byr vi på åtte dager med varierte og unike opplevelser,
i Mosjøen, og på hele Helgeland.

Blant årets høydepunkter finner vi filmkomponist Raymond Enoksens storslåtte bestillingsverk «Fimbulvinteren»,
et sammensatt storverk med sopran, sinfonietta, kor og elektronikk. Helgelands store musikkmogul Arvid Martinsen har fylt 70 år og feirer med «Spor av Arvid Martinsen»,

et gourmetmåltid av en konsert med egenkomponert og nyskrevet musikk sammen med en rekke andre dyktige musikere.

Bysbarnet Liv Andrea Hauge og hennes «Kongle trio» skal spille konsert tre forskjellige steder på Helgeland.
Det blir fargerike og tankevekkende utstillinger av kunstrere som Prisca Sinay, Lene Marie Fossen, Stig-Ove Sivertsen og Marius Hollås. På teaterscenen kan du oppleve skuespiller Johanne Fossheim, som lar oss treffe «Peer på pub», og Geirr Johnson og Terje Støldals «Den siste polfarer».

Til Byfesten kommer selveste Halvdan Sivertsen!

Alt dette og mye, mye mer kan oppleves på Festspillene Helgeland 2021. Vi skaper en arena for både de store og de små kunstneriske opplevelser. Et sted der tiden står stille, men hvor man samtidig føler at tiden stopper opp.

Unn deg en kulturopplevelse på Nord-Norges største og mest spennende kunst- og kulturfestival.
Opplev noe nytt, opplev noe kjent. Bli begeistret, utfordret og inspirert!