ENERGISTASJONEN SOM HAR GÅTT I ARV

Skrevet for MOSJØEN SERVICESENTER
28.12.2020 17:00

De så dagens lys i 1966. I dag er Mosjøen Servicenter AS en institusjon som «alltid har vært der».

– I 2020 er vi definert som en energistasjon, sier daglig leder Trine Larem Olsen. Hun er barnebarnet til bestefar Fridtjof som startet det hele i dagens gågate, der lekestativet står i dag. Og med energi mener hun bensin, diesel, strøm til el-biler, parafin og - ikke minst - mat. Mosjøen Servicenter er berømt for sine baguetter som kommer i en rekke varianter med forskjellige ingredienser.

 


 Berømte baguetter: Maten hos Mosjøen Servicenter har alltid vært berømt og da særlig baguettene. Her viser Rikke Larem Næstby frem litt av dagens kolleksjon.

SOSIAL DUGNAD

En døgnåpen bedrift trenger mye folk og både skoleelever og studenter kommer inn som viktige deltidsarbeidere. Bedriften har også gått i spissen for å legge til rette for personer som trenger arbeidstrening, i samarbeid med NAV og HIAS. Trude Larem Fick er Trines søster og jobber også på stasjonen. Denne dagen var hun blant annet opptatt av å koordinere innspurten med en total-renovering av vaske- hallen. For det å drive en stasjon handler om tusen baller i lufta, hver dag. -Vi er stolte av våre stabile medarbeidere som utgjør en fantastisk jobb, sier Trine.

STOLTE TRADISJONER

De fire siste årene har de investert rundt åtte millioner kroner, blant annet i et helt nytt tankbatteri. Og de har fått opp ladestasjoner for el-biler, ny vaskehall og ny bilvask. For Trine og Trude er det en ære å kunne bringe familiens arv videre. Her er det snakk om stolte tradisjoner. Men det som virkelig betyr noe, er kontakten med kundene. Og de er det mange av, rundt 200.000 hvert år. Mange av dem er stamkunder. Esso-stasjonen ligger strategisk til i et veikryss som omfatter trafikk mellom Sandnessjøen, Mo i Rana/ Narvik/Bodø og Trondheim. Det betyr at for mange langveisfarende i bil, mc, vogntog med flere så blir dette et helt naturlig pause-sted.

TETTE FAMILIE-BÅND

Så er det også slik at søstrenes pappa, John Norman Olsen, gjerne stikker innom for å bistå med forefallende arbeid. På linje med moren som gjerne baker lefse hun tar med seg når hun kommer for å vaske kontorene. Det blir en helt spesiell situasjon når du har en familie- bedrift på denne måten, sier Trude, som selv har datteren Rikke Larem Næstby og Mari Larem Næstby som med- arbeider på stasjonen.

EN DEL AV MOSJØEN SERVICENTER

I et 2020 som ble det mørke året, fikk også Mosjøen Servicenter merke krisen. 16 medarbeidere ble permittert og driften var nede på et minimum. Men da Norge gradvis åpnet igjen, møtte de en rekordsommer.
Det har vel aldri vært så mange norske turister her. Det var helt eventyrlig, forteller Trine Larem Olsen. Som ser lyst på fremtiden:
Vi har vært i Mosjøen siden 1966 og vi skal definitivt være her i fremtiden også.