NYTT RENSEANLEGG – Som et firma som har vært i sving i Vefsn siden 1949, er det flott å få være med på å utvikle kommunen videre, som her med det nye renseanlegg, sier daglig leder Dag Edvardsen i Elmar Svendsen AS.

En historisk entreprenør

Skrevet for elmar svendsen as
04.01.2020 18:52

Med røtter tilbake til 1949 er Elmar Svendsen en entreprenør­bedrift som kan skilte med omfattende erfaring og lokalkunnskap.

Bedriften utfører alle type byggeoppdrag og tar ­total-, hoved- og underentepriser. Primærområdet er Vefsn med de omkringliggende kommunene.

BYGGER HELGELAND

Akkurat nå er selskapet for eksempel i gang med betongarbeidet på det nye helsetunet i Grane, et ­oppdrag som omfatter 4000 kvadratmeter. Og de har også sikret seg jobben med det nye rense­anlegg i Mosjøen sentrum. Siden 2017 har de jobbet ­sammen med Skanska på den nye E6-traséen.

– En av våre store styrker er allsidigheten, sier daglig leder Dag Edvardsen.

Saken fortsetter under bildet.

RUTINERT STAB: Flere av dagens 35 medarbeidere har tilbragt hele sin yrkesaktive karriere i Elmar Svendsen. Erfarne fagfolk er nøkkelen til suksess.

MEDARBEIDERNE BETYR ALT

Og så er det også slik at det blant dagens 35 med­arbeidere finnes folk som har tilbragt hele sin yrkesaktive karriere i selskapet. Det er noe som forplikter:

– For oss har det alltid vært særdeles viktig å ta vare på folk, gi dem best mulig rammebetingelser. For det er fagfolkene våre som er kapitalen. Det er de som skaper varige verdier for kundene våre.

VARIERT KUNDELISTE

Kundene er mange og varierte. Her er et lite utvalg:

  • Nytt administrasjonsbygg for Statnett
  • Rehabilitering, om- og påbygging for Fru Haugans Hotel
  • Omsorgsboliger for Vefsn kommune
  • Tilbygging og ombygging for Helgelandssykehuset
  • 12 leiligheter i Kirkegata
  • Rehabilitering av Mosjøen brannstasjon

TRENGER FLERE FAGFOLK

En av de store utfordringene som også Elmar ­Svendsen møter i en travel hverdag, er tilgang på faglært arbeidskraft. I dag har de tre lærlinger innen tømrer-faget, et tiltak som har fungert veldig bra.

Saken fortsetter under bildet.

BOLIGPROSJEKTER: Elmar Svendsen jobber tett sammen med lokale entreprenører på en rekke boligprosjekter.

– Det er viktig at bedriftene legger forholdene til rette slik at ungdommen kan komme seg inn i bransjen, sier Edvardsen.

Firmaet har også rekruttert utenlandsk arbeids­kraft og har funnet veldig flinke folk fra land som Portugal, Polen og Slovakia.

– Helgeland og Vefsn er inne i en veldig positiv trend, men vi må fortsatt skape flere arbeidsplasser. Da trenger vi både skarpe hoder og varme hender, sier Edvardsen.