Dyrlegene Mosjøen er en ny dyreklinikk i hjertet av Mosjøen.

Det er gøy å være med å skape lokale arbeidsplasser, sier veterinær Solfrid Løvli Hundåla.


Tilbyr det lille ekstra
 
Dyrlegene Mosjøen er en ny dyreklinikk i hjertet av Mosjøen med tilhold i det gamle televerksbygget i Fearnleys gate. De ønsker å bidra til at lokalbefolkningen får et enda bedre tilbud til sine dyr, og det er ikke bare befolkningen i Vefsn som har nytte av dem, de har kunder fra hele Helgeland.
Det er gøy å være med å skape lokale arbeidsplasser, sier veterinær Solfrid Løvli Hundåla.
Nå er vi sju fast ansatte og ei som er innleid.
 

 
Moderne klinikk
Dyrlegene ønsket å starte en klinikk med topp utstyr, og de har investert mye for å gi kunden et best mulig tilbud. 
Pågangen har vært veldig bra siden vi åpnet, noe vi er både glade og takknemlige for. Det viser bare at det er et behov for flere dyrleger i distriktet.
 

Variert yrke 
Klinikken har valgt å dele driften sin i to, med smådyr som de tar imot på klinikken, og stordyr der veterinæren reiser ut for å foreta sykebesøk.
Vi har en interessant hverdag der man ofte ikke vet hvor man skal før kunden ringer, eller hvor mange besøk det blir før dagen er ferdig, forteller dyrlegene.
 
 
Rolige omgivelser
Klinikken har et stillerom som er et mer nedtonet rom, et rom som er designet for å være litt mer hjemmekoselig enn de andre rommene. Stillerommet ligger avskjermet til, og har egen utgang og blant annet en god sofa eier og kjæledyr kan slappe av i.
Enkelte dyr trenger mer ro og blir lett stresset når de kommer til dyrlegen. 
Andre takler kanskje ikke så godt å være sammen med andre dyr. Da er dette rommet en fin plass for både eier og dyr. Når rommet står ledig er kundene hjertelig velkommen til å bruke rommet for å venne kjæledyret sitt til å være hos dyrlegen. Det er en fin opplevelse å få komme hit bare for å få godbiter og kos av og til. 
Vi er glade for å ha et slikt tilbud til både dyr og eier, det er rett og slett et velferdstiltak for
alle, og for å gi det lille ekstra til våre kunder og dyrene deres."
 
Anette er den første kundene møter, både når de kommer inn døra og når de ringer. 
 
 
Tilreisende spesialister
Dyrlegene Mosjøen tilbyr også tilreisende øyelyser som besøker dem med jevne
mellomrom.
En øyelyser er en øyespesialist som kan ta screening på arvelige sykdommer hos hunder og katter, og gjør mer avanserte undersøkelser ved utredning av øyesykdommer. Nå har vi en avtale med ei som kommer opp flere ganger i året og
som allerede har vært her to ganger. Neste dato er 18. februar.  Det har vist seg å være et svært populært tilbud der vi faktisk har hatt venteliste hver gang.
På sikt ønsker vi å kunne tilby tilreisende hjertespesialist som skal kunne utføre ultralydsundersøkelse og hjerteutredninger til de som har behov for det.
I tillegg er vi i gang med å sertifisere oss som en katte vennlig klinikk, en såkalt "cat friendly clinic", som er en gullstandard for håndtering og behandling av katter.
For å bli en sertifisert klinikk er det strenge krav til kompetanse hos veterinæren med krav om utstyr og etterutdannelse. Kattene skal også ha egne vente areal og oppstillings muligheter. Vi har et stort fokus på å hele tiden utvikle oss, ta etterutdanning og å utvide vårt tilbud til våre pasienter.
 

 

Fornøyde kunder
Hest og sauebonde, Laila Aalbotsjord er en av de fornøyde kundene hos Dyrlegene Mosjøen. 
Laila synes Dyrlegene Mosjøen er helt fantastiske, de stiller alltid opp med medisinsk hjelp og veiledning.
Når man driver næring med dyr er hjelpen jeg får herfra alfa og omega, og uansett hvem du treffer er det aldri nei, forteller Aalbotsjord, for meg er Dyrlegene Mosjøen et absolutt førstevalg.
 

 Kunde Laila Aalbotsjord hos dyrlegene Mosjøen


På flere plattformer
Som ny og moderne klinikk har Dyrlegene Mosjøen både hjemmeside, facebook og instagramkonto. Kundene kan selv velge om de ønsker å benytte seg av e-post, Messenger eller telefon som kommunikasjonsform. Også på vår hjemmeside har vi et eget kontaktskjema.                                                                                                                   Om kundene trenger akutt hjelp må de derimot ringe på Tlf: 75577177. Her vil de nå en veterinær 24/7.                                                                                  Klinikken huser nemlig samtlige veterinærer som er med på å opprettholde et døgntilbud til akutt syke dyr i Vefsn.

Her kan du lese mer om Dyrlegene Mosjøen.