Trond Arne Lund foran Alfheimgata 37, det nyeste prosjektet hvor MBBL er med som samarbeidspartner.

Din ansiennitet gir deg forkjøpsrett i 23 andre boligbyggelag

Det er rett og slett en smart start på livet å begynne å samle opp ansiennitet hos MBBL.

Inngangsbillett til boligdrømmen
 
Å gi bort et medlemskap hos MBBL i gave til et barnebarn eller en onkelunge, kan fort vise seg å bli avgjørende den dagen poden har blitt voksen og skal kjøpe sitt første, egne hjem. 
Du som er besteforelder, onkel eller nabo, gjør lurt i å gi bort et medlemskap hos Mosjøen og Omegn Boligbyggelag (MBBL). Det er rett og slett en smart start på livet å begynne å samle opp ansiennitet hos MBBL.
Vi anbefaler et junior medlemskap hos oss som julegave, dåpsgave, bursdagsgave eller konfirmasjonsgave. Det sier disponent Trond- Arne Lund i MBBL og Aina Tangstad, som er forvaltningskonsulent med hovedansvar for medlemmer.
Jo tidligere man starter medlemskapet det, jo lengre ansiennitet får man – en forkjøpsrett som kan vise seg å bli svært verdifull den dagen man står på terskelen til både voksenlivet og sitt første hjem.
For alle barn og unge er medlemsavgiften gratis frem til man fyller 18 år. Du som giver betaler kun en engangssum på 300 kroner for innmelding - en lav engangssum som altså får større verdi for hvert år som går.
 
Her får du 3 andre gode grunner til være medlem i MBBL:
 
Leie før eie – en lukrativ vei inn i boligmarkedet for unge voksne
Dette splitter nye boligkonseptet i Mosjøen ble en stor suksess tidligere i år. Unge voksne som er medlemmer i MBBL, men som mangler stor nok egenkapital til å kjøpe sitt første hjem, kan i stedet leie en leilighet hos MBBL. Den samme leiligheten får de førsteretten til å kjøpe etter fem år, og verdistigningen som leiligheten har hatt regnes som medlemmets egenkapital.
 25 personer meldte sin interesse for de fem leilighetene vi har kjøpt til dette formålet i Jordbærtoppen på Skog. Da var det nettopp ansiennitet som ble avgjørende når vi skulle fordele leilighetene, forteller Lund.
Konseptet ble en såpass stor suksess at MBBL er interesserte i å få til samme ordning i sine kommende prosjekter.
Det hjelper utrolig godt på å få medlemskap som 15-åring. Det kan betyr fem års forsprang i ansiennitet på flere av dine konkurrenter til Leie før eie-leiligheter, sier Lund og foreslår med det å gi bort et medlemskap som konfirmasjonsgave.
Det var mange som ville inn på boligmarkedet som ble skuffet sist. Flere av disse tegnet medlemskap hos oss i håp om å få en fordel neste gang anledningen byr seg, forteller Lund og Tangstad.
 
 
Spar penger når du handler
Alle medlemmer som har fylt 15 år sparer penger gjennom bonusavtaler og rabatter når de handler hos utvalgte butikker og nettbutikker.
Vi har samarbeidsavtale med i overkant av 40 lokale og nasjonale butikker og kjeder, blant annet Til Bords, Montér, Byggmakker, IF og Sport 1 Mosjøen, forteller Tangstad.
Slik kan du fort tjene inn årsavgiften på medlemskapet ditt, tipser de to om.

Et vanlig medlemskap koster 400 kroner i året, mens for barn og unge er junior medlemskapet gratis til de fyller 18 år. Da betaler man kun innmeldingsavgiften på 300 kroner én gang.
Full oversikt over hvilke bedrifter som er med i samarbeidsavtalen og hvilken spareordning som gjelder, finner du på hjemmesiden til Mosjøen og Omegn boligbyggelag: mbbl.no
 
Forkjøpsrett i andre byer
Ved å være medlem i MBBL får du en fordel hvis du skal kjøpe borettslagsleilighet i en rekke andre byer. Kjekt å vite, dersom du skal flytte på grunn av studier, jobb eller kjæreste.
Din ansiennitet gir deg forkjøpsrett i 23 andre boligbyggelag rundt om i Norge. Når du har funnet en andelsleilighet du ønsker å kjøpe bør du ta kontakt med boligbyggelaget for å få opplysninger om hvordan du kjøper eller benytter din forkjøpsrett. Du må melde deg inn i boligbyggelaget der du ønsker å bruke forkjøpsretten.
 
 
Medlem på 1 minutt
– Det er fort gjort å bli medlem hos oss: Gå inn på hjemmesiden vår, registrer deg og betal med Vipps. Registreringen tar ett minutt og betaler du med Vipps er du medlem med én gang, forteller Aina Tangstad.
Det er lurt å gjøre for deg som tenker å kjøpe leilighet snart, eller for deg som vil gi en ung person du kjenner en enklere start på livet som eier av sitt eget hjem, sier Trond- Arne Lund i MBBL.
Vi ser fram til å få deg, ditt familiemedlem eller en annen du kjenner på laget vårt, avslutter Tangstad.